SVIJET SLAVNIH

Majka mu je bila kraljica ljepote: Danas je oskarovac, a nekad je rezao duhan

Kluni sada ima sve o čemu je sanjao

Džordž Kluni sa suprugom Amal. Agencije

L. S. R.

19.10.2020

Džordž Kluni (George Clooney,59) tvrdi da mu je film "Batman & Robin" iz 1997. godine gotovo uništio karijeru, jer su ljudi odbijali poslije raditi s njim. Glumac također kaže da su ga iz filmske industrije gledali površno jer je godinama glumio u dramskoj seriji "Hitna služba".

Stvari su se promijenile tek nakon saradnje s rediteljem Stivenom Soderbergom (Steven Soderbergh) u filmu "Out Of Sight" iz 1998. 

- Stiven je imao nekoliko svojih neuspjeha, a ja sam nakon "Batmana i Robina" trebao nešto uspješno. Obojica smo na neki način bili pritisnuti uz zid. U to sam vrijeme još uvijek radio "Hitnu službu" i uvijek je teško iz serije prijeći na film -  kazao je za "The Sun". 

- Nakon "Batmana i Robina" shvatio sam da sam odgovoran za film, a ne samo za izvedbu. I kad sam pronašao taj film "Out Of Sight" , pozvao sam Stivena da ga režira. Stiven je vraški režirao taj film i učinio sam prekrasan posao s njim   kazao je.



Amal Alamudin i Džordž Kluni. Agencije

Kaže da je bio zahvalan za bilo koji posao koji je pronašao. Odrastao je u Kentakiju, s ocem TV voditeljem i mamom, bivšom kraljicom ljepote.

- Duhan sam rezao za tri dolara i 33 centa na sat. Jedno sam znao kad sam napustio Kentaki, a to je da nisam htio biti rezač duhana. Dakle, sve mi je povrh toga bilo odlično. Bio sam glumac koji se borio 15 godina. Zahvalan sam bio za bilo koji posao koji sam dobio - pojasnio je i dodao kako je uz talent dosta važna i sreća.   

Sada je Kluni reditelj, producent i scenarist. Ima četiri Zlatna globusa, dva Oskara i nagrađen je nagradom AFI za životno djelo.

Proglašen je i najseksepilnijim muškarcem na svijetu prije nego što se 2014. oženio međunarodnom odvjetnicom za ljudska prava Amal Alamudin (Alamuddin). Imaju blizance Elu (Ella) i Aleksandra (Alexander). 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.