IZGUBILA BEBU

Dirljiva ispovijest Suzane Mančić: Prije 30 godina sam rodila dječaka, ali on nije preživio, nisam čula njegov plač

O teškim trenucima u životu ne voli da govorim

Suzana Mančić. Arhiv

L. M.

19.10.2020

Suzana Mančić je ponosna majka dvije kćerke, a nedavno je prvi put u javnosti progovorila o užasu koji joj se dogodio prije 30 godina, kada je izgubila bebu.

Kaže, bio je dječak.

Ljekari su tog dana pokušali da joj zaustave kontrakcije, ali nisu uspjeli. Kada je pročitala da je slavni par Krisi Tajgen (Chrissy Teigen) i pevač Džon Ledžend (John Legend) objavio da su izgubili bebu nije mogla, a da ne zaplače pošto je i sama prošla kroz to iskustvo prije 30 godina.

- Sve to što mi se dešavalo u prošlosti, prije nego što sam dobila moju djecu, za mene je historija i ja se na nju ne vraćam. Međutim, fotografiju koju sam ugledala probudila mi je sjećanje kroz koje sam prošla. Oči su mi zasuzile. Prosto sam samu sebe iznenadila tom reakcijom jer sam to davno ostavila iza sebe - počela je Suzana.

- O teškim trenucima u životu ne volim da govorim. Zatvorim se u sebe i sama to prebolim. Bila sam u šestom mjesecu trudnoće kada sam iznenada osjetila bolove i kontrakcije. Stvari kada krenu naopako obično se redaju jedna za drugom. Otišla sam u KBC Zvezdara. Tamo su pokušali da mi zaustave kontrakcije. Trpila sam velike bolove. Nakon nekog vremena sestra je došla i saopćila mi je da ne mogu da zaustave kontrakcije i da ću se poroditi - objašnjava je Mančić.

- Rodio se dječak. Nakon što ga je pregledala, prišla mi je doktorica, neonatolog, i kazala: "Suzana, nemojte da se nadate." Rodio se živ, ali pluća mu nisu bila dovoljno razvijena. Nisam čula njegov plač nakon rođenja. Sve se desilo u roku od 24 sata od pojave kontrakcije - rekla je Suzana za Gloriju.

- Voljela bih da su sačekali da stigne moj muž i on to uradi. Željela sam da je on pored mene, ili izabrani ljekar, mama, ali niko od njih tada još nije stigao da se vrati u Beograd - zaključila je voditeljka.




Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.