SUDBINE

Preminuo sin Roberta Redforda: Džejms je u 58. godini izgubio bitku sa rakom jetre

Džejms Džejmi Redford se u djetinjstvu suočio sa zdravstvenim problemima, a 1993. imao je dvostruku transplantaciju jetre

Džejms i Robert Redford. Agencije

L. K. P.

20.10.2020


Džejms (James) Redford, sin Roberta Redforda 30 godina se borio sa skleroznim holangitisom, rijetkom autoimunom bolešću koja pogađa jetru, nažalost životnu bitku izgubio je u 58. godini života.

Portparol čuvenog glumca je povodom tragedije saopštio:

"Tuga je nemjerljiva zbog gubitka djeteta. Džejmi je bio voljeni sin, suprug i otac. Njegovo nasljeđe živi kroz njegovu djecu, umjetnost, filmsko stvaralaštvo i strast prema očuvanju životne sredine".


Sin i otac prije nekoliko decenija. Agencije

Robert Redfor tuguje sa porodicom u ova teška vremena i zamolio je za privatnost, dodato je u saopštenju.


Supruga Džejmsa Redforda Kajla Džejms je na Twitteru objavila galeriju fotografija supruga, reditelja i aktiviste, u čast njegovog života.


-Džejmi je umro danas, naša srca su slomljena. Živio je lijep, impresivan život i mnogi su ga voljeli. Duboko će nam nedostajati. Kao žena koja je sa njim bila 32 godine u braku, najzahvalnija sam na dvoje divne djece koje smo zajedno odgajlili. Ne znam šta bismo radili bez njih poslednje dvije godine - napisala je Kajla .


Tužna objava Džejmsove superuge na Twitteru. Twitter


Džejms Džejmi Redford se u djetinjstvu suočio sa zdravstvenim problemima, a 1993. imao je dvostruku transplantaciju jetre. Osnovao je Institut za podizanje svijesti o transplantaciji "Džejms Redford", neprofitnu organizaciju koja je edukovala ljude o doniranju organa.

Kasnije je sa ocem pokrenuo "Redford" centar koji se bavio produkcijom filmova, ali onih posvećenih borbi sa klimatskim promjenama.

Borio se za zdraviji svijet i prirodu, vjerujući da svako zaslužuje da živi i napreduje u zdravoj sredini.

Glumac i reditelj Robert Reford Džejmsa je dobio u brak sa prvom suprugom, historičarkom Lolom Vedženen sa kojom je dobio i kćerke Šonu, Ejmi i sina Skota Entonija Redforda.

Džejmi će ostati upamćen po svojim dokumantarnim filmovima posvećenim zdravlju i ekologiju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.