PORUKE

Denis Latin: Već 34 godine se borim s neizliječivom bolesti

Ne mogu shvatiti kukavičluk bahatih običnih građana kojima je strašno što moraju prati ruke, nositi maske, poštivati socijalnu distancu

Denis Latin. Arhiva

L. S. R.

20.10.2020

Novinar Denis Latin poslao je putem društvenih medija snažnu poruku svima koji ne poštuju preporuke epeidemiologa vezane uz pandemiju koronavirusa.

On se s Chronovom bolesti, hroničnom upalnom bolesti probavnog isistema, bori već već 34 godine. Latin tako  pripada u skupinu najugroženijih građana, pa je putem Facebooka apelirao na građane da poštuju epidemiološke mjere. 

Ova bolest nosi sa sobom bezbroj hospitalizacija, teških pretraga, ponekad i operativnih zahvata, ali i bezbroj ograničenja u svakodnevnom životu. Puno stvari ne možete, jednostavno ostaje zakinuti za ono što drugi mogu. Neki ne mogu uopće raditi i ovise o tuđoj financijskoj i svakoj drugoj pomoći, objašnjava situaciju s kojom su suočeni oboljeli od ove upalne bolesti probavnog sustava - ističe Latin.


Denis Latin. Arhiva

Latin kaže kako se nikad nikome nije žalio zbog toga i samo se trudio disciplinirano provoditi mjere koje su mu propisali liječnici i na poslu uvijek davati sve od sebe.

- Zato ne mogu shvatiti kukavičluk bahatih običnih građana kojima je strašno što moraju prati ruke, nositi maske, poštivati socijalnu distancu da bi zaštitili svoje zdravlje i život, kao i zdravlje i život drugih. Iz perspektive nekog ko je proveo barem godinu dana u bolnici i 34 godine života sa Chronom, ne mogu razumjeti da se neko ne može odreći izlaska u kafić, druženja s prijateljima i nekih tako banalnih i ispraznih stvari- navodi u svojoj objavi Latin i poručuje:  

- Prijatelji, mislim da stvarno pretjerujete, da ste bahati, oholi i slabi ljudi. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.