VJEŠTICE IZ ISTVIKA

Suzan Sarandon otkrila: Šer je dobila moju ulogu, jer je spavala s producentom

U trenucima ludila bacale su se stolice po setu, režiser je dva puta davao otkaz

Scena iz filma. Agencije

L. S. R.

21.10.2020

Poznati američki film iz 1987. "Vještice iz Istvika" u kojem su glavne uloge pripale  Džeku Nikolsonu (Jack Nicholson), Šer (Cher), Suzan Sarandon (Susan) i Mišel Fajfer (Michelle Pfeiffer) ovih je dana ponovno u centru pažnje. Sarandon je nakon 33 godine otkrila što se sve događalo na setu i zašto misli da joj je Šer ukrala ulogu .

- Prema prvom dogovoru, ponudili su mi ulogu koju igra Šer. Tek kada sam iz Rima gdje sam u to vrijeme živjela, stigla u L.A., saznala sam da igram skroz drugu ulogu - prisjetila se glumica pa dodala: 


Scena iz filma. Agencije

- Zbog te sam uloge morala iznenada naučiti svirati violončelo koje nikada u životu nisam svirala, kao niti jedan drugi instrument. Također, rekli su da će me tužiti ako odem, pa nisam imala puno izbora.

Isto tako tada je objasnila kako smatra da je Šer na koncu dobila njenu ulogu jer je spavala s producentom Majklom Kristoferom (Michael Cristofer), ali i kazala da je situacija na setu ponekad znala biti nepodnošljiva.  


- U trenucima ludila bacale su se stolice po setu, režiser je dva puta davao otkaz. Imali smo mnogo razloga zašto se svi posvađati ali smo to uspjeli nadići. Pokazali smo da smo profesionalke i držale se zajedno’, rekla je 74-godišnja glumica koja tvrdi da je bez obzira na sve s Cher u korektnim odnosima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.