NIJE SVE TAKO SIVO

Unuk Titovog doktora: Bilo je i gorih godina od ove

Znam da je imao dosta fotografija sa putovanja, sastanaka Pokreta nesvrstanih, velikih turneja, rakoa je Gordan Kičić

Gordan Kičić. Arhiva

Piše: L. S. R.

23.10.2020

Gordan Kičić, popularni beogradski glumac, i ne slaže se baš s mišljenjem onih koji ističu da im je, u prvom redu, zbog pandemije koronavirusa 2020. najgora godina:

-  Meni je bilo i gorih godina nego što je ova, koja se polako privodi kraju. Sve moramo da preživimo i nemamo puno izbora. Svašta smo mi prošli u svojim životima i kao narod i kao pojedinci i nije nam bilo lako, ali šta da se radi - idemo dalje - smatra Kičić.



Gordan Kičić. Arhiva

Malo je poznato da je glumčev djed bio u timu Titovih ljekara, i pratio je njegovo zdravstveno stanje, te ga je pratio po raznim putovanjima.

- Slušao sam dosta priča o Titu i zaista je to zanimljiva crtica o mojoj porodici. To je neko drugi saznao i povezao - izjavio je Kičić svojevremeno za "Avaz" te dodao: 


- Ne znam šta da vam kažem, jer nisam siguran koliko javnost zna detalja o našem bivšem predsjedniku. Znam da je Tito bio svestrana ličnost. Bio je veliki filmofil i veoma duhovit, sve ovo mi je ispričao djed. Znam da je imao dosta fotografija sa putovanja, sastanaka Pokreta nesvrstanih, velikih turneja... On je, vjerovatno, morao čuvati neke tajne iz njegovog života. Iako sam bio mali, sjećam se da smo bili na otvorenju Kuće cvijeća, i to prije zvaničnog otvorenja. Valjda su oni koji su bili bliski Titu mogli ranije doći.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.