NIŠTA NIJE KAO PRIJE

Korona i pozorište : Prvo temperatura pa onda premijera, supružnici mogu zajedno sjediti

Predstave za 70 posjetilaca

Dvorana Narodnog pozorišta Sarajevo: Poštuju se sve mjere zaštite. Narodno pozorište Sarajevo

Piše: L. S. R.

23.10.2020

U Narodnom pozorištu Sarajevo (NPS) u četvrtak će se desiti još jedna premijera. Radi se o predstavi „O medvjedima i ljudima“ autora i reditelja Saše Anočića. U nekim normalnijim vremenima odlazak u Kuću na Obali, posebno kada je premijera u pitanju, bio je nešto poput praznika.

Lični podaci 


Lijepo odijelo, dobro raspoloženje i mnoštvo ljudi u teatru. No, kako to danas izgleda kada se koronavirus vraća s crnim brojkama i kada teret pandemije trpi cijelo društvo.

U NPS-u danas predstave može pratiti do 70 posjetilaca. Ali, do svog mjesta u sali mora se proći trasiran put – od mjerenja temperature na ulazu, dezinfekcije ruku, socijalne distance – i, naravno, sve sa zaštitnim maskama na licu.

- Ako posjetioci dolaze iz iste porodice, mogu sjediti zajedno, u protivnom dvije stolice su razmak između posjetilaca – ističu iz NPS te dodaju da se prilikom rezervacije ulaznica evidentiraju lični podaci posjetilaca.

Kamerni teatar 55, također, priprema premijeru. Za sredinu novembra najavljuju prvo izvođenje predstave „Pozorište za početnike“ autora Vedrana Fajkovića u režiji Admira Glamočaka.


Poštuju se mjere zaštite. Narodno pozorište Sarajevo

Stalna dezinfekcija

I kod njih, kao uostalom i drugom pozorišnim kućama, važe sve mjere i preporuke donesene zbog pandemije. 

- Mi radimo, igraju se predstave, pripremamo naš festival „Dani Jurislava Korenića“, koji će biti održan od 14. do 21. decembra – poručuju iz Kamernog teatra 55 i dodaju da poštuju sve donesene mjere. 

Paralelno s posjetiocima i uposlenici pozorišnih kuća podliježu donesenim mjerama i preporukama. Konstanto se vrši i dezinfekcija Pozorišta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.