NA VIJEST O SMRTI

Emir Hadžihafizbegović oprašta se od Dragana Jovičića: Kad se jučer nije javio na telefon, slutio sam da nije dobro...

Porodica je odlučila da se sahrana obavi u najužem krugu porodice

Dragan Jovičić i ansambl Kamernog teatra 55. Arhiva

Piše: L. Sarajlić-Ramović

6.11.2020

Bosna i Hercegovina jutros je ostala zatečena viješću o smrti prvaka drame sarajevskog Kamernog teatra 55, Dragana Jovičića. Veliki glumac preminuo je u u izolatoriju KCUS-a na Podhrastovima, od komplikacija izazvanih koronavirusom. Imao je 67 godina. Prema informacija koje su njegovi prijetelji podijelili on je bio smješten desetak dana u izolatoriju. 

Emir Hadžihafizbegović, glumac i direktor Kamernog teatra 55 u Sarajevu , duboko je potrešen smrću kolege i prijatelja.

- Otišao je Dragan Jovičić. Svi smo tužni i potrešeni u Kamernom teatru, kao  i cijeli grad Sarajevo, te  Bosna i Hercegovima. On je bio gromada i od čovjeka i od umjetnika. Bio sam s njim u stalnom kontaktu od kako je smješten u bolnicu. Prvo je bio u Općoj bolnici pa je prebačen na Podhrastove. Svaki dan smo se dva puta čuli, i nekao kad je telefon jučer zvonio, a on se nije javio, slutio sam da se stanje pogoršalo... -  rekao je Hadžihafizbegović za "Avaz".


Dragan Jovičić. Arhiva

Govori nam da će Kamerni teatar, po svim mjerama Kriznog štaba, organizirati komemoraciju za Jovičića i otvorit će Knjigu žalosti.

- Razgovaro sam s Draganovom suprugom Mirjanom i ona mi je rekla da je porodica odlučila da se sahrana obavi u najužem krugu porodice. Počivao u miru veliki čovječe - kazao je Hadžihafizbegović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.