SEKS SIMBOL

Golišave fotografije glumice bile tražene: Muškarci su zbog nje ostavljali supruge

Vraća se nakon 11 godina pauze

N. Aj.

8.11.2020

Loren: Jedna od ikona zlatnog doba Holivuda. Agencije

Nekadašnji seks simbol Sofija Loren (86) progovorila je o svojoj zavidnoj karijeri povodom povratka glumi nakon 11 godina pauze.

Oskarovka je u intervjuu za "Guardian" priznala da je često sumnjala u sebe i da se često sokolila. Sofija je iskreno prepričala svoja iskustva tokom glumačke karijere sa obzirom na to da će gledaoci uskoro moći uživati gledajući je u Netflix-ovom filmu “The Life Ahead” koji je režirao njen sin Eduardo Ponti.

Loren: Napravila 11 godina dugu pauzu u karijeri. Agencije

Sofija je otkrila kako je sebe tješila u trenucima kada se osjećala izgubljeno i loše.

- Ponekad sam se tako osjećala. Znala sam sama sebi reći: "Šuti. Budi snažna. Samo nastavi dalje i trudi se. Ponekad napraviš greške, a ponekad pobijediš! - kazala je Sofija.

Priznala je da je napravila neke greške, ali i dalje je pobijedila.

Loren: Tijelo se mijenja, um ne. Agencije

Loren je u filmu glumila gospođu Rosu, Jevrejku koja je preživjela holokaust koja pomaže da se odgoje djeca prostitutki. Glumica se osvrnula na sličnost nove uloge s onim prijašnjim.

- Stvari se ne mijenjaju puno. Tijelo se mijenja. Um ne - istaknula je.

Inače, Sofija, koja se rodila kao Sofija Vilani Siciolone (Sofia Villani Scicolone), jedna je od najvećih ikona zlatnog doba Holivuda, a svoju karijeru je započela 1950.

Loren: Slamala srca. Agencije

Osvojila je Oskara za najbolju glavnu glumicu za ulogu Cesire u ratnoj drami "Two Women" iz 1960. i to je bilo prvi put da je nagrađena ulogom u stranom filmu.

Sofija je na vrhuncu svoje karijere bila poznata kao velika zavodnica koja je slomila srce mnogim muškarcima. U javnost je procurila informacija o nesuđenoj vezi s Piterom Selersom (Sellers) s kojim je snimila muzički album.

Piter je ostavio svoju ženu zbog zaluđenosti Sofijomn, a ona ga je na kraju ipak odbila.

Loren: Bila seks simbol. Agencije

Imala je aferu i s kolegom glumcem Kerijem Grantom (Cary), a s njim je glumila u filmu "Houseboat", za koji je njegova tadašnja supruga pisala scenario.

Iako su dvije godine uživali u strastvenoj romansi, Keri i Sofija rastali su se ogorčeni vezom, a ostali su u trajno lošim odnosima. Navodno se Keri čak i želio pomiriti sa svojom ljubavnicom, ali Sofija mu je poslala jasnu poruku udavši se za Karla Pontija (Carlo).

Zajedno su dobili dva sina, a ona je ostala udovica 2007. kada je Ponti preminuo zbog komplikacija s plućima.

Tokom cijele njene karijere postojao je interes javnosti za njenim intimnim fotografijama. Upravo zbog toga, Loren je 1999. godine podigla tužbu protiv 79 stranica za filmove za odrasle zbog objavljivanja njenih golišavih fotografija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.