SRBIJANSKI PJEVAČ

Lukas: Pozivam Jeremića, Tepića i Trifunovića da se zajedno javno testiramo na drogu

Glavni povod konferencije je CD, ali ja sam spreman da odgvorim i na druga pitanja, rekao Lukas

Ne treba miješati politiku i estradu. Arhiv

A.Č. / Blic

11.11.2020

Aca Lukas organizirao je pres konferenciju povodom nedavne situacije koju je imao sa kontroverznim biznismenom, ali i povodom sukoba sa Marinkom Tepić i novinarkom Žaklinom Tatalović.

Ipak, povod ove konferencije je promocija njegovog novog muzičkog albuma.

Aca Lukas je rekao da želi da priča o ploči, prije svega, kao i da je to povod ove konferencije, ali isto tako je dodao da je spreman da odgovara na najrazličitija pitanja.

- Glavni povod konferencije je CD, ali ja sam spreman da odgvorim i na druga pitanja. Ja se javno izvinjavam novinarki Žaklini Tatalović, moja reakcija je bila neprimjerena, impulsivan sam i pretjeram. Moja reakcija nije bila ničim izazvana - objasnio je pjevač. 

On je izrazio želju da, još jednom, naglasi kako njegova reakcija nije bila ničim izazvana. 

- Ponavljam da se izvinjavam, ali moja reakcija nije bila ničim izazvana- naglasio je Lukas.

Saša Mirković, estradni menadžer, također pristutan na konferenciji, istakao je da ne treba miješati politiku i estradu.

- Žaklina Tatalović se našla uvrijeđena, ali ne treba da pravimo od muhe magarca, to je neljudski. Aleksandrova djeca također čitaju sve što je o njemu izgovoreno. Marinika je preko svog prijatelja, narko dilera, čula da je Aca narkoman. Aca voli i poštuje žene iznad svega, to pokazuje svojim pjesmama - rekao je Mirković. 

- Pitam se zašto je to prebačeno na polje politike? Ja nisam ni političar niti sam član stranke, čemu Marinika Tepić i zbog čega se pominje Aleksandar Vučić. Ja podržavam jednu opciju kao svaki građanin - istakao je Lukas.

Jedan od novinara je Aleksandra Vuksanovića upitao "zašto je reagovao baš na tvit Žakline Tatalović?", na šta mu je pevač dao jasan odgovor. 

- Na njen tvit sam reagovao zato što su mi prijatelji poslali njen tvit niko mi na tome nije čestitao. Izvinjavam se Verici Bradić, kao i televiziji Pink. Voditeljica je htjela da me prekine, ali nisam mogao da se zaustavim - objasnio je Vuksanović.

Jedna novinarka je upitala pjevača kada će izaći iz robovlasničkih dugovanja. 

- Ja nisam u dugovima, svi znaju kako sam živio, trošio i kockao sam se. To sam vraćao, ja nemam dugove, imam druge ciljeve u životu, uozbiljio sam se. Ja imam osnova da tužim Mariniku Tepić. Rekla je da sam ja sramota za narkomane, međutim ja neću to da uradim. Za nju imam drugi prijedlog. Vuk Jeremić i Marinika Tepić, kao i Sergej Trifunović, ja njih pozivam da dođu i da se sa mnom javno testiraju na drogu - istakao je Aleksandar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.