MAME I KĆERKE

Majka Amre Džeko slavi rođendan: I sada kada se sjetim te njene jačine i snage mogla bih zaplakati

Čistila je po tuđim kućama da sestra i ja ne bismo oskudijevale, rekla je Amra svojevremeno

Amra Džeko s mamom i sestrom. DRuštvene mreže

Piše: L. S. R.

13.11.2020

U porodici Džeko se ovih dana ne prestaju redati lijepi događaji. Nakon što je prije nekoliko dana sestrična Edina Džeke proslavila 3. rođendan, danas rođendan slavi Amrina mama- Amina Silajdžić.

Na svom Instagram profilu Amra je objavila buket cvijeća te korpu zdravog voća i povrća koji su sigli na adresu njene majke u Sarajevu.

Amra je često isticala kako joj je majka velika podrška i oslonac u životu. Tako je jedne prilike ispričala kako je presudni trenutak u njenom životu je bio kada sam odlučila otići u Ameriku. 


Amra Džeko. Arhiva

- Sjećam se da su mi, kada sam išla predati papire za vizu, svi govorili kako ne bih trebala ići, kako imam malo dijete i 25 godina, a idem tako daleko sama. Ali to je bio moj san – rekla je svojevremeno Amra između ostalog u videu koji je snimila kao bh. ambasadorica za globalnu kampanju "Max Factora".

Ona je otkrila i to da su joj sestra i majka u tom periodu bile najveća podrška, ali i motivacija.  


– U takvim trenucima bih se samo sjetila svoje majke koja je bila sama s dvije djevojčice. Čistila je po tuđim kućama da sestra i ja ne bismo oskudijevale. I sada kada se sjetim te njene jačine i snage bih mogla zaplakati – rekla je, između ostalog, Amra i dodala da je njena svakodnevnica značajno promijenjena od momenta kada je upoznala sadašnjeg supruga Edina Džeku.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.