NEPOŠTIVANJE MJERA

Snimanje "Matriksa" raširilo opasnost od korone: Kijanu Rivs na udaru

Inače, u Berlinu je na snazi zabrana organizovanja događaja sa više od 50 učesnika i to uz prethodnu prijavu

Zabava bi ga mogla koštati zdravlja. ARHIV

A.F. / Sputnjik

14.11.2020

Snimanje filma "Matriks 4" u Njemačkoj raširilo je opasnost od korone, a posebno je na udaru u toj zemlji glavni glumac Kijanu Rivs (Keanu Reeves) . Vlasti Berlina zbog toga su pokrenule istragu.

Tokom snimanja ovog filma u Babelsberg studiju u Potsdamu, dijelu Berlina, održana je velika zabava sa više od 200 prisutnih.

To se dogodilo usred pandemije koronavirusa, tokom koje je Angela Merkel pozvala Nijemce da ne posjećuju masovne događaje.

Iz produkcije tvrde da se radilo o snimanju pojedinih scena, međutim, njemački mediji navode da se zapravo radi o proslavi koja je kamuflirana u snimanje.

Njemački mediji navode da su nastupali di-džejevi, korištena je pirotehnika, služena je hrana, piće, bili su postavljeni štandovi za tetoviranje...

Inače, u Berlinu je na snazi zabrana organizovanja događaja sa više od 50 učesnika i to uz prethodnu prijavu.

Na tom događaju, koji je nazvan "Sladoled događaj za tim" učestvovali su i Kijanu Rivs, njegova djevojka Aleksandra Grant i rediteljke Lana i Lili Vahovski.

- Svi su bili raspoloženi. Prethodno su svi prošli testiranje brzim testom na koronu. Svi su morali da dođu s maskama, ali mnogi ih kasnije nisu nosili-  rekli su učesnici žurke njemačkim medijima.

Iz produkcije tvrde da se radilo o snimanju, a portparolka studija Babelsberg Bjanka Makarevic rekla je njemačkim medijima da su poštovane sve epidemiološke mjere.

Gradske vlasti Berlina nisu dobile prijavu za kršenje mjera, ali su poslije medijskih izvještaja navele da će započeti istragu, prenosi Sputnjik.

Marketing
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.