POMIRENJE

Glumac osam godina nije govirio s majkom, novinarima otkrivala privatne razgovore

Jednom prilikom televizijskim ekipama čak je pokazala i krevet u njihovom porodičnom domu na kojem je Metju Mekonahej izgubio nevinost

Metju Mekonahej s majkom. Agencije

L. S. R.

19.11.2020

Nakon što su njegovi iščekivani memoari napokon objavljeni, slavni oskarovac  Metju Mekonahej (Matthew McConaughey,51) i njegova 88- godišnja majka Kaj (Kay) dali su prvi zajednički intervju u kojem je glumac opisao njihove narušene odnose u trajanju od osam godina. 

Njihov zajednički razgovor snimljen je za potrebe showa 'Red Table Talk' kojeg vodi holivudski par Jada Pinkett i Will Smith te glumičina majka Adrienne Banfield-Jones. 


Kao što je otkrio u svojim memoarima, Metju je ponovno istakao koliko ga je vlastita majka povrijedila kad je medijima proslijedila njihove privatne razgovore, a jednom prilikom televizijskim ekipama čak je pokazala i krevet u njihovom porodičnom domu na kojem je izgubio nevinost. 

Metju Mekonahej s majkom. Agencije

- To je za mene bilo iznimno teško razdoblje, ali s vremenom sam joj oprostio. Nismo bili u dobrim odnosima dugih osam godina, ali između nas više nema netrepeljivosti, napokon imamo dobre odnose - izjavio je glumac o svojoj majci koja karantinsko razdoblje provodi s njegovom porodicom- suprugom i troje djece.

Glumčev otac Džejms (James) i njegova majka Kaj (Kay) razveli su se dvaput i vjenčali tri puta. U svojim memoarima naslova "Greenlights" Mekonahej je otkrio kako je bio neplanirana beba, te da je njegova majka sve do petog mjeseca trudnoće mislila da zapravo ima tumor na želucu, a njegov se otac na dan njegova rođenja odlučio napiti u kafiću jer nije vjerovao da je njegovo dijete.

- Moj otac je bio nasilnik koji je braći i meni utjerivao strah u kosti. S tim čovjekom nismo osjećali nikakvu bliskost - priznao je oskarovac. Džejms je 1992. preminuo u dobi od 63 godine, prije nego je karijera njegovog sina krenula uzlaznom putanjom, a glumac je prethodno otkrio javnosti kako je preminuo dok je imao spolne odnose s njegovom majkom.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.