BILLBOARD

Kardi Bi žena godine, mnogi nisu sretni, a nju baš briga

Neki smatraju da pjevačica, koja je ove godine izdala samo jednu pjesmu, nije zaslužila tu titulu

Kardi Bi. Agencije

L. K. P.

19.11.2020

Reperica Kardi Bi (Cardi B) proglašena je ženom godine po izboru "Billboarda", a priznanje će joj biti uručeno u decembru.

Međutim, ova vijest nije sve obradovala. Naime, neki smatraju da Kardi, koja je ove godine izdala samo jednu pjesmu, nije zaslužila tu titulu. Doduše, važno je naglasiti da je pjesma koju je izdala ujedno i jedan od najvećih hitova ove godine. Riječ je o pjesmi WAP koju je izbacila s Megan Ti Stalion (Megan Thee Stallion).


-Za sve vas koji prigovarate da imam samo jednu pjesmu. Da, imam tu jednu pjesmu. Svi je znate. To je ona pjesma koja se najviše prodavala, najviše streamala, zbog koje su republikanci cvilili na Fox Newsu... Pjesma zbog koje su vaše bake pokazivale na TikToku. I da, sve ove godine influensam, govorila sam vam da glasate, i to ne samo kad se Bajden natjecao protiv Trampa, upozoravala vas na senatore... Trošila svoj novac da se sastajem s ljudima kao što je Berni Sanders (Bernie). Putovala, umorna nakon koncerata. Da, to sam vam ja - poručila je Kardi hejterima u videu koji je objavila na Instagramu.


Uz nagradu za ženu godine, na online dodjeli u decembru Billboard će dodijeliti još i nagradu Icon Award, i to pjevačicama Chloe x Halle, Dui Lipi, Džesi Rejes (Jessie Reyez), Doli Parton (Dolly Parton) te Dženifer (Jennifer) Lopez.


Pjesma WAP izazvala je brojne reakcije čim je izašla u avgustu, a mnogi su je tad već prozvali najkontroverznijom pjesmom godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.