ČVRST STAV

Dvostruki dobitnik Oskara zbog vjere odbija glumiti u scenama seksa

Prije 15 godina, razmišljao sam kako mogu napredovati ali pri tome nisam želio ne živjeti u skladu s mojom religijom - rekao je Ali

Maheršala Ali. Agencije

L. K. P.

24.11.2020


Glumac Maheršala (Mahershala) Ali do sada je dva puta osvojio Oskara, prvi put prije tri godine za sporednu ulogu u filmu „Moonlight“, drugi put prošle godine za ulogu u filmu „Zelena knjiga – Vodič kroz život“. Ovaj 44-godišnjak gostovao je u podcastu „Mind Power Mixtape“ gdje se prisjetio početka svoje filmske karijere. Preciznije, prisjetio se 2008. godine kada je glumio u filmu „Neobična priča o Benjaminu Buttonu“. Iako je do tada glumio u TV serijama i imao je tek samo jednu filmsku ulogu iza sebe, redaitelj Dejvid Finčer (David Fincher) dodijelio mu je ulogu koju je on gotovo odbio. Iz vjerskih razloga.

-Tadašnji agent me nazvao i rekao mi "Maheršala, dobio si ulogu". Rekao sam mu ‘"Postoji problem… ima ta jedna scena u kojoj se ljube… ako je to scena seksa, ja je neću snimiti. Ne snimam scene simuliranog seksa - objasnio je Maheršala Ali koji je 1999. godine prešao na islam.


Godine 1999. prešao na islam i promijenio prezime u Ali. Agencije

On je rođen kao  Maheršalahašbaz Gilmor (Mahershalalhashbaz Gilmore), odgajan je kao katolik, da bi 1999. godine prešao na islam i promijenio prezime u Ali. Godine 2010. skratio je svoje ime u Maheršala.


U spomenutoj sceni Maheršala Ali ljubi se s Taradži (Taraji) P Henson, glumicom koja je također do tog filma glumila u TV serijama, da bi nakon filma „Neobična priča o Benjaminu Buttonu“ s TV serija prešla u potpunosti na igrane filmove.


-Taradži i ja počeli smo se ljubiti i onda smo nekako ispali iz kadra. Ne znam je li Finčer namjerno želio takvu scenu, mislim da nije. U to vrijeme, prije 15 godina, razmišljao sam kako mogu napredovati ali pri tome nisam želio ne živjeti u skladu s mojom religijom - rekao je Ali


Kada je Maheršala osvojio Oskara za ulogu u filmu „Moonlight“ bio je prvi muslimanski glumac koji je osvojio tu najvažniju filmsku nagradu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.