NOVO ZANIMANJE

Kventin Tarantino postaje pisac, potpisao ugovor za dvije knjige

Prva će biti „Bilo jednom u Hollywoodu“ dok je druga „Cinema Speculation“

Kventin Tarantino. Agencije

L. K. P.

24.11.2020


Kventin (Quentin) Tarantino još je u aprilu ove godine najavio kako će se u predstojećem razdoblju posvetiti pisanju knjiga. Sada je to postalo i službeno jer je portal "Deadline" objavio kako je Tarantino potpisao ugovor s izdavačkom kućom "HarperCollins" koja će objaviti dvije njegove knjige. Prva će biti „Bilo jednom u Hollywoodu“ dok je druga „Cinema Speculation“.


Tarantino: Na snimanju filma „Bilo jedinom u Hollywoodu“. Agencije

„Bilo jedinom u Hollywoodu“ bit će objavljena u ljeto 2021. godine, prvo u mekom uvezu te digitalnoj verziji dok će se na jesen pojaviti verzija u tvrdom uvezu.


-S ponosom objavljujem "Bilo jednom u Hollywoodu", moj doprinos ovom često marginaliziranom ali voljenom književnom podžanru - rekao je Tarantino koji je dodao kako će na taj način istražiti likove koje je stvorio u filmu.


Što se tiče knjige “Cinema Speculation” "Deadline" je opisuje kao knjigu koja će duboko uroniti u filmove iz sedamdesetih godina i koja će se sastojati od eseja, recenzija, ličnih osvrta i „što bi bilo kad bi bilo“ tekstova. Pri tome se spominje kako je slavna filmska kritičarka Pauline Kil (Kael) utjecala na ovu Tarantinovu knjigu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.