SIR DEJVID ATENBORO

Skupio milion pratilaca za 4 sata i 44 minute, a sada je deaktivirao profil

Profil slavnog televizijskog voditelja i velikog borca za očuvanje prirode držao je rekord kao profil koji je najbrže dobio milion sljedbenika, čime je srušio prethodni rekord glumice Dženifer Aniston

Sir Dejvid Atenboro: Veliki borac za očuvanje prirode. Instagram

L. K. P.

26.11.2020


Sir Dejvid Atenboro (David Attenborough) napustio je Instagram samo dva mjeseca nakon što se prijavio na tu društvenu mrežu.

Profil slavnog televizijskog voditelja i velikog borca za očuvanje prirode držao je rekord kao profil koji je najbrže dobio milion sljedbenika, čime je srušio prethodni rekord glumice Dženifer (Jennifer) Aniston.

Iako ima preko 6 miliona pratilaca, u opisu njegovog profila sada stoji kako više nije aktivan.

Glasnogovornik njegovog filma "A life on Our Planet" kazao je kako je od početka ideja bila da sir Dejvid na toj društvenoj mreži bude aktivan samo u ograničenom vremenskom razdoblju.


-Sir Dejvid i autori filma "A life on Our Planet" oduvijek su namjeravali da profil bude niz posebnih poruka tokom ograničenog vremenskog razdoblja. Prvenstveno su htjeli putem ove platforme objasniti trenutne probleme s kojima se suočava naš prirodni svijet i rješenja koja će nam pomoći da se nosimo s njima - kazao je glasnogovornik za "MailOnline".


-Iako neće biti novih postova, račun će ostati otvoren za gledanje videozapisa sir Dejvida i čitanje postova koji su tamo već postavljeni. Sir Dejvid i kreatori filma nadaju se da će njihove poruke nadahnuti druge da zauzmu stav za zaštitu prirode i poduzmu pozitivne mjere u pravcu stvaranja održive budućnosti, dodao je.


Sir Dejvid je u septembru oduševio fanove kada se pridružio Instagramu i prikupio 200 hiljada pratilaca u sat vremena. U svojoj prvoj objavi slavni voditelj je objasnio da je napravio profil na Instagramu jer je spašavanje planete sada i komunikacijski izazov.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.