SVIJET MODE

Manekenka Milena Tunguz iz Turske za “Avaz“: Samoprozvani modeli ovaj posao koriste za sve i svašta

Predrasude su prisutne u svakom poslu, pa tako i u ovom. Volim da motivišem ljude, tako sam i odlučila da se fitnesom bavim profesionalno

Mielna Tunguz. Promo

Piše: A. Zukić

27.11.2020

Banjalučanka Milena Tunguz, model agencije „Cyrus Models“, nekada je predstavljala Bosnu i Hercegovinu na svjetskim takmičenjima ljepote. Manekensku karijeru dopunila je glumačkim iskustvom u Indoneziji, gdje je provela četiri godine i glumila u horor filmu.


Glavna uloga

Milena danas živi u Turskoj, za „Avaz“ je govorila o svom životu, koji je pun nepredvidivih situacija. 

Šta se dešava na modnim pistama u Turskoj za vrijeme koronavirusa?

- U Turskoj je sve OK i dalje. Modni market je malo usporio kao i svugdje, ali se i dalje radi, snima se, rade se mnogobrojni šutinzi... Samo vikendom smo u kućama od 20 sati do deset ujutro.

Zašto ste napustili Indoneziju?

- Uvijek sam težila ka boljem, tako da je to i u ovom primjeru slučaj. U Indoneziji sam postigla znatan uspjeh, snimila sam dva filma, u jednom sam bila čak glavna uloga. Odradila sam mnogobrojne poslove. Međutim, mene ne drži mjesto, ne volim se nigdje previše zadržavati. Prije mog dolaska u Tursku živjela sam u Maleziji. Samo idem dalje ka svojim ciljevima.


Tunguz: Ne drži me mjesto. Promo

Kako ste se snašli u svijetu glume?

- Ko god je pogledao filmove u kojim sam se pojavila i sve reklame koje sam snimila rekao je da sam prirodni talenat. Otkako sam u Turskoj počela sam se baviti profesionalno fitnesom. Volim da motivišem ljude da budu najbolja verzija sebe i ujedno kroz svoj lični primjer. Tako sam i odlučila da se time bavim profesionalno. Smatram da ništa nije nemoguće, sve je stvar odluke i prioriteta. Postala sam licencirani fitnes instruktor s evropskim standardima, imam dosta planova i po tom pitanju već uveliko radim na tome.


Vidljiva razlika


Uz Vaš posao vežu se razne predrasude, šta Vi kažete na to?

- Mislim da su predrasude prisutne u svakom poslu, pa tako i u ovom. Za predrasude u vezi s mojim poslom krivi su samoprozvani modeli koji koriste taj epitet kao paravan za sve i svašta, odnosno za ono čime se zaista bave. Nažalost, tu se ništa ne može promijeniti, ja uvijek nastojim da objavim svaki posao koji odradim iz razloga da ljudi vide razliku kada je neko zaista model, kako radi i kako provodi svoje vrijeme.


Teško mi je održati vezu


Uspijevate li ostvariti stabilnu ljubavnu vezu?

- Nažalost, ne, iz razloga što je teško održavati vezu na daljinu ili je teško pronaći osobu koja može da se nosi s mojim poslom i konstantnim promjenama i putovanjima. U vezi mi je najbitnije imati slobodu, ipak ja sam karijerista i teško me je pratiti kroz život.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.