REP ZVIJEZDA

Senidah ekskluzivno za „Avaz“: Moj novi život

Ispričat ću sve o saradnji s Dinom Merlinom

Senidah. Sever Zolak/Cosmopolitan Slovenija

Piše: L. Sarajlić-Ramović

27.11.2020

Senida Hajdarpašić Senidah (35) jedna je od najzanimljivijih muzičkih pojava na regionalnoj sceni posljednjih godina. Mnogi su je okarakterizirali kao istinsku muzičku senzaciju, što je ova Slovenka crnogorskog porijekla zaslužila i opravdala nizom hitova, koji obaraju rekorde pregleda na YouTubeu. 

Posljednjih mjeseci Senidah se iznova našla u fokusu zanimanja regionalne javnosti, a razlog je duet s Dinom Merlinom. Mnogi su „na neviđeno“ ovu saradnju proglasili duetom godine. Ova saradnja je zasigurno za Senidah ostvarenje muzičkog sna, jer je često govorila da joj je Merlin uzor.

Naredni korak

U ekskluzivnom intervjuu za „Avaz“ Senidah je govorila o svom životu i karijeri u vrijeme pandemije koronavirusa, muzičkim saradnjama i drugim veoma zanimljivim temama.

 Šta se trenutno dešava u Vašoj muzičkoj radionici?

- Puno toga zanimljivog. Kako nam je cijela godina donijela to što je donijela, manjak kretanja, nastupa i putovanja, dosta vremena provodim u studiju i radim na novoj muzici. S druge strane, ova pauza mi baš prija, jer mi daje prostora da se detaljno pozabavim zvukom i da zaista otkrijem koji će mi biti naredni muzički korak.

Veliku pažnju u regionu izazvala je informacija da ste snimili duet s Dinom Merlinom. Kako je došlo do saradnje i kakve dojmove nosite sa snimanja numere i spota?

- Obećavam da ću uskoro da vam ispričam sve.

To nije Vaša prva saradnja s izvođačima iz BiH. S Jalom Bratom i Buba Corellijem snimili ste „Kamikazu“. Očigledno da Vam odgovara senzibilitet bh. muzičara?

- Generalno volim sarađivati s drugim izvođačima, ko god me inspirira u datom trenutku. Ima toliko muzičara i pjevača koje veoma cijenim, pa i iz drugih žanrova. Volim kad je neko poseban u tome što radi. Neki ljudi samo slušaju muziku, a neki je žive u potpunosti.


Senidah. Sever Zolak/Cosmopolitan Slovenija

 O estetskim operacijama


Koliko je pandemija koronavirusa utjecala na Vašu karijeru i život uopće?

- Utjecala je dosta, kao i na sve nas. Promijenila mi je stil života, u smislu da sam malo usporila, što mi, s druge strane, prija. Do 2020. godine sam konstantno putovala, nastupala i koliko god da je to bilo zabavno i dinamično, moram priznati da sam se dosta opteretila. Sad imam mnogo više vremena za sebe i za neke druge stvari koje su mi isto tako važne, a muzici se mogu mnogo više posvetiti.

 Postoji li numera koju biste voljeli da niste snimili?

- Zapravo ne. Mislim da svaka moja pjesma nosi određene trenutke i priče koje su morale biti ispričane.

 Opišite sebe u tri riječi?

- Neustrašiva, lojalna i mladog duha!

 Vaš stav o estetskim operacijama?

- Nemam ništa protiv toga kad se radi s mjerom. Ukoliko čovjeka muči nešto na sebi i ima mogućnost to da popravi, zašto da ne.

Kada ponovo dolazite u BiH?

- Čim se stabilizira situacija s pandemijom.


Senidah. Sever Zolak/Cosmopolitan Slovenija

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.