BRAK I BOGATSTVO

Razvodi se od muzičara "teškog" 800 miliona dolara

Prema pisanju „Daily Maila“, Dre tvrdi da, prema predbračnom ugovoru koji su potpisali 1996., njegovi poslovi nje ne tiču

Par se razvodi nakon 24 godine. Agencije

G. M. / Index.hr

28.11.2020

Nakon što je ovog ljeta objavljeno da se Dr Dre i njegova suprug Nikol Jang (Nicole Young) razvode nakon 24 godine, sad su isplivali i detalji ovog, čini se, mukotrpnog razvoda.

Nikol (50), koja je podnijela zahtjev za razvod, od muzičara „teškog“ 800 miliona dolara traži alimentaciju u iznosu dva miliona dolara mjesečno, a sad je zatražila i uvid u njegove poslovne dokumente, što joj Dre (55) odbija dati.

- On je pokušava izvući se iz svega. Želi je ostaviti bez gotovo ičega - rekao je njen advokat za „Daily Mail“.

Prema pisanju „Daily Maila“, Dre tvrdi da, prema predbračnom ugovoru koji su potpisali 1996., njegovi poslovi nje ne tiču.

- Nikol nije bila zaposlena tokom njihovog braka koji je trajao 24 godine, već je bila kod kuće i brinula se za djecu. Tokom braka njihova je imovina narasla na gotovo milijardu dolara, a on joj sad ne želi dati ništa. Pokušava je izgladnjeti - tvrdi njen advokat.

Dre je od suda u Los Angelesu zatražio zaštitu koja bi ograničila količinu dokumenata u koje Nikole ima pravo uvida dok ona ne potpiše ugovor o povjerljivosti kako njegove poslovne tajne ne bi procurile, što ona odbija potpisati.

Nikole i Dre vjenčali su se 1996. Zajedno imaju dvoje odrasle djece.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.