PRVI KONCERT PUTEM STREAMA

Pogledajte dio atmosfere sa nastupa Jale Brata, Bube Corellija i Inasa

Na ovaj vid nastupa odlučili su se zbog pandemije koronavirusa, koja je paralizirala svijet, pa tako i muziku

N. Ajnadžić

Prvi live stream koncert održan je sinoć u Sarajevu, a učesnici su bili dva trenutno najpopularnija repera, kako u BiH, tako i u regionu, Jala Brat, pravog imena Jasmin Fazlić, i Buba Corelli, pravog imena Amar Hodžić. Zajedno s Inasom, mladom zvijezdom u usponu, ove Sarajlije sinoć su iz studija poručili da se nadaju da neće uvijek tako biti.

Na ovaj korak odlučili su se zbog pandemije koronavirusa, koja je paralizirala svijet, pa tako i muziku. Nemoguće je održavati koncerte zbog ograničenja broja okupljenih ili čak kretanja, što je slučaj u Federaciji BiH.

Ekipa portala "Avaz. ba" ekskluzivno je prisustvovala koncertu uživo te smo u kamerama zabilježili dio atmosfere, ali i napravili intervjue s muzičarima koji su poznati po tome da se neoglašavaju često u medijima. Otkrili su nam šta publika može očekivati uskoro.

Jala Brat i Buba Corelli ponašali su se kao da su na pravoj bini te na svoj način komunicirali s publikom.

- Dobro nam došli. Nadamo se da je sve okej, da zvučimo dobro. Ovo nam je prvi put da ovako radimo, pa razumite – poručili su Jala Brat i Buba Corelli.

Inas je nastupio odmah poslije njih, a potom su se redali drugi muzičari poput Cunamija, Lošeg Sina, Klinca, Igora Buzova...

Koncert je završen kako je i počeo, a to je pjevanjem sarajevskog dvojca Jale i Bube.

U videu pogledajte dio onoga što smo snimili, a uskoro će biti dostupan i video s intervjuima.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na