BRITANSKI MILIJARDER

Dok mu poslovno carstvo propada, a 13 hiljada ljudi prijeti gubitak posla do Božića, on uživa na jahti

Filipa Grina ne brinu detalji vezani za njegov posao

Grin: Već nekoliko godina ima poslovnih problema. Agencije

L. K. P.

30.11.2020


Britanski milijarder Filip Grin (Philip Green) vlasnik je grupacije "Arcadia" u čijem su vlasništvu "TopShop", "Dorothy Perkins", "Burbon" i još nekoliko marki. Njegovom modno carstvo navodno je na koljenima i pred kolapsom, no on posljednjih dana uživa u Monaku.


Grin uživa na jahti u Monaku. Agencije

Usidrio sa svojom 100 miliona funti vrijednom superjahtom, a čini se kako ga nimalo ne brinu detalji vezani za njegov posao.


Fotografi su ga uhvatili u ležernoj šetnji s mobitelom u ruci, a kako javljaju britanski mediji, djelovao je kao da se ništa posebno ne događa. Njegova firma "Arcadia", koja je u vlasništvu njegove supruge Tine, navodno će početkom ove sedmice sazvati hitne sastanke te će na kocku staviti više od 500 prodavnica i više od 13.000 radnih mjesta zbog pandemije koronavirusa.


Vijesti su se proširile nakon što je modni tajkun Majk Ešli (Mike Ashley) ponudio čak 50 miliona funti za spas "TopShop" carstva. Novce je ponudio kako firma ne bi propala, no Grin je sve bijesno odbio.


-Filip nije spreman tek tako uskočiti u krevet s nekim poput Majka Ešlija istakli su izvori bliski britanskom milijarderu.


Grin i Ešli nekad su bili prijatelji, no to je prešlo u rivalstvo kako su njihova poslovna carstva počela rasti. Obojica žive u Monaku, a navodno se ne podnose zbog svojih poslova jer su konkurencija jedan drugome.


Grin već nekoliko godina ima poslovnih problema, no tek je ove godine sve više detalja počelo curiti u javnost.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.