DOPRINOS STRUCI

Stipe Filipović, bh. frizer, dobio prestižnu nagradu u Njujorku

Sama dodjela zbog koronavirusa bila je virtuelna

L. K. P.

Filipović: Radio frizure za sedam naslovnica modnih časopisa širom svijeta

Foto: Privatna arhiva


Bosanskohercegovački frizer Stipe Filipović u protekloj godini radio je frizure za sedam naslovnica modnih časopisa širom svijeta. Riječ je o magazinima "Blouder", "Coco", "Beautymute", "Feroce" , "Pump", "Provocator", "Younger". Prije nekoliko dana dobio je od OMC-a nagradu za doprinos struci.

Sama dodjela zbog koronavirusa bila je virtuelna u Njujorku. Inače, prije mjesec se virtuoz sa makazama iz Gruda našao u finalu "Internacionalnog vizionara godine" u Londonu.

-OMC je krovna i najveća profesionalna frizerska organizacija na svijetu koja postoji od 1946. godine. U Parizu 2018. sam bio nominiran za Global OMC Ambassador Award koju sam na koncu i dobio. Ova nagrada je bila veliko priznanje ne samo za mene već i za Savez frizera u Bosni i Hercegovini čiji sam bio i sam predsjednik. Nagradu sam iskoristio kako bi mladim frizerima iz BiH pomogao da se izbore za svoje mjesto u svijetu frizura.  Kada mi je javljeno da sam ponovo nominiran za OMC-ovu nagradu ambasadora za doprinos struci bilo mi je jasno da me ova krovna frizerska organizacija ne ispušta iz vida i da kontinuirano prati moj rad - rekao je frizer.

  • Filipović: I u Parizu je 2018. godine dobio nagradu

    Filipović: I u Parizu je 2018. godine dobio nagradu

    Foto: Privatna arhiva


Dva puta u dvije godine dobiti ovu prestižnu nagradu za Filipovića je djelovalo nemoguće. Ovo mu kako ističe nisu bili ni najluđi snovi ali zasigurno da je razbio predrasude pojedinaca da je nemoguće uspjeti u svijetu ako dolaziš iz male države,  i da ako se požrtvovano radi bez obzira odakle si, onda o nama govore prvenstveno djela.

- Sjedio sam kući i gledao nikada skromniju dodjelu, a s druge strane nikada veću težinu spomenuta nagrada nije imala kao ove godine. Global OMC Award svakako mi daje jedan veliki vjetar u leđa i ovo je jedna velika motivacija za moj daljnji rad. Ovakva gesta me je uveliko obradovala i učinila ponosnim jer sam uvidio da je moj mukotrpni rad još jedanput ubrao plodove  - istakao je na kraju Filipović.

NA VRH

Podijeli članak na