LOVKINJA IZ POTJERE

Kako je rođena Zeničanka u Srbiji postala "Princeza od znanja"

Milica Jokanović u junu je izgubila posao u jednoj državnoj ustanovi te sada živi od naknade za nezaposlene i honorara za "Potjeru"

Jokanivić: Diplomirana pravnica. Agencije

L. K. P.

30.11.2020


U srbijanskoj verziji popularnog kviza "Potjere" veliku pažnju privlači lovkinja Milica Jokanović, rođena Zeničanka, koju su tamošnji mediji prozvali "Princezom od znanja". Ona je diplomirana pravnica, a u junu je izgubila posao u jednoj državnoj ustanovi te sada živi od naknade za nezaposlene i honorara za "Potjeru".

- Bilo mi je teško kad su mi rekli da sam tehnološki višak, ali teška su vremena, takve stvari se događaju svuda oko nas. Vjerujem da će doći sretniji dani i da u budućnosti za mene postoje brojne prilike za dokazivanje - rekla je za "Kurir".


Jokanivić: Prije sedam godina izgubila je oca. Agencije

Prije sedam godina izgubila je oca.


- Meni i majci veoma je teško. Otac je bio jedan od najobrazovanijih ljudi koje sam srela u životu. Bio je profesor povijesti i autor tri objavljene i jedne neobjavljene knjige o privrednoj povijesti, za koju majka i ja posthumno tražimo izdavača. Majka mi je velika podrška, i u kvizu i u ličnom životu - otkrila je.


Milica dolazi iz Bosne i Hercegovine, a "pohvalila" se kako je naučila čitati i pisati s tri godine.



Jokanović: Naučila čitati sa tri godine. Agencije

- Ipak sam samo jedna obična djevojka. Kada sam imala tri godine, televizor je bio uključen i zagrebačka voditeljica je čitala slova u prvoj igri kviza "Brojke i slova". Sama sam počela čitati tek poredana slova prije nego što ih je voditeljica izgovorila jer sam zaključila o kojim se slovima točno radi. Otac i majka nisu mogli vjerovati. Naučila sam čitati potpuno sama. I to je bio početak svega - ispričala je.

Kaže da je važno brinuti se o sebi.

- Trudim se što više plivati i džogirati, i redovno imam fitnes treninge u kućnom ambijentu. Zdravo se hranim i volim spremati voćni smutije ili neki vitaminski koktel. Ipak, imam jedan porok, ne mogu odoljeti torti od malina - zaključila je.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.