MUZIČKA SENZACIJA

Prije 12 godina svi su bili opsjednuti njenom pjesmom, a zatim je Gabriela nestala

Pljuštale su nagrade, nastupi, brojni intervjui i naslovnice, a mnogi su je zbog specifičnog glasa i muzičkog stila uspoređivali i s neponovljivom Ejmi Vajnhaus

Gabriela Čilmi: Muzička senzacija. Agencije

Avaz.ba

1.12.2020


Gabriela Čilmi (Gabriella Cilmi), talentirana tinejdžerica iz Melburna prije 12 godina je bila velika muzička senzacija koju su uspoređivali i s Ejmi Vajnhaus (Amy Winehouse).

Prije točno 12 godina hit "Sweat About Me" u izvedbi tada 16-godišnje Australke italijanskih korijena vrtio se doslovce posvuda, a zgodna brineta rokerskog imidža bila je velika zvijezda.

Pljuštale su nagrade, nastupi, brojni intervjui i naslovnice, a mnogi su je zbog specifičnog glasa i muzičkog stila uspoređivali i s neponovljivom Ejmi Vajnhaus.


Uprkos velikim predviđanjima, njen se muzički put naglo zaustavio i mlada Gabriela poput mnogih perspektivnih muzičara nikada nije ponovila taj uspjeh.

Gabriela danas ima 29 godina i živi u Londonu, a sudeći po fotografijama na njenom Instagram profilu, pjevačica se nije puno promijenila. Duga smeđa kosa je tu, kao i šarmantni osmijeh.

Prošle jeseni najavila je povratak s mini albumom "The Water" na kojem se nalazi šest pjesama, a prije nekoliko godina je izjavila kako je razmišljala napustiti muziku i prekvalificirati se za odgajateljicu u vrtiću no ipak je odustala.

U jednom je ranijem intervjuu otkrila kako je uspjeh došao prebrzo.

-Nije mi jasno kako sam uspjela i plesati dok pjevam jer mi to nikako ne ide. Bila sam tužna i usamljena. To je bilo razdoblje u kojem sam se osjećala jako izgubljeno - rekla je.

Dosad je objavila ukupno tri albuma, a 2014. je održala koncert i u zagrebačkoj Tvornici.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.