KORONA I MUZIKA

Hanka Paldum za "Avaz": Pružam se koliki mi je jorgan

Dok u Srbiji i Hrvatskoj mnogi kukaju, bh. zvijezda se ne sekira

L. Sarajlić-Ramović

Hanka Paldum

Foto: Arhiva


Situacija na muzičkoj sceni zbog pandemije koronavirusa svakim danom postaje sve teža i neizvjesnija. Nema nastupa, pa tako ni zarade, a vrlo je teško prognozirati kada će se stanje popraviti. Pjevači kukaju sve glasnije pa je tako Nina Badrić poručila: 

- Pjevat ćemo samo pod tušem.

Od prvog do prvog 

Njena kolegica iz Srbije Ana Bekuta oglasila se na Instagramu te između ostalog poručila:

- Da li ste normalni? Nijedan ljudski život nije vrijedan nečijeg nastupa, a ni nečije karijere. Sva zla su prošla, proći će i ovo. Da, vjerovatno ćemo ostati bez para. Vjerovatno će nam stvari koje su bile svakodnevnica postati luksuz. Možda ćemo svi da osjetimo kako je to razvlačiti malu sumu novca od prvog do prvog. Važno je da preživimo. Ponovo će biti radosti i života. Prošlo je sve, proće i ovo. Pjevat ćemo ponovo.

S druge strane bh. zvijezda Hanka Paldum ističe da nema mjesta kukanju.

  • Nina Badrić

    Nina Badrić

    Foto: Arhiva


- Za sebe se ne sekiram i ne brinem, da kukam, da nemam šta da jedem, nemam čim da platim račune... Ne, Bože sačuvaj. Ja se prilagođavam, pružam se koliki mi je jorgan. Bilo je takvih situacija i u ratu četiri godine, naučili smo na borbu... Uvijek kažem: „Sa svijetom, kako ostalim tako i meni“ – govori Paldum za „Avaz“.

Psihički jaki

Samo sam nezadovoljna šta nas je ovo zadesilo, šta se ovo dešava u cijelom svijetu.

- Važno je samo odmjeriti snagu i predati se Božijoj volji, njegova je najjača i zadnja. Bit će kako dragi Bog odredi. Moramo iznaći mogućnost da ostanemo psihički i duhovno jaki.

Ne treba se prepustiti očaju, ko se prepustio očaju loše je prošao. Bit će onako kako bude određeno – zaključuje Paldum.

Socijalna pomoć

Davor Sučić, alijas Sejo Sexon, predsjednik Skupštine Asocijacije kompozitora-muzičkih stvaralaca (AMUS), nedavno je za „Avaz“ govorio o tome kako je teška situacija na muzičkoj sceni pa je tada i kazao:

- Imamo muzičara i kompozitora u AMUS-u koji su na socijalnoj pomoći.

NA VRH

Podijeli članak na