ISPOVIJEST

Leyla Hajrović za "Avaz": Smiješno mi je kad čitam da je mene neko pokupio s ulice iz Bosne

Imam svoj biznis i ovo je poslovno najbolja godina za mene

Izet i Leyla Hajrović. Arhiva

Piše: L. Sarajlić-Ramović

5.12.2020

Leyla i Izet Hajroviću vrijeme pandemije koronavirusa veoma su odgovorni i svoje kretanje su sveli samo na ono neophodno.

Akcija za djecu

- Čuvamo se. Nadamo se boljoj situaciji – kaže za „Avaz“ jedna od najpoznatijih influenserica na ovim prostorima i supruga Dinamovog nogometaša.

U vrijeme kada su zbog pandemije koronavirusa mnogi poslovi stali, onaj na internetu cvjeta, što nam je Leyla i potvrdila.

- Što se tiče posla, za mene je ovo nikad bolja godina. Također, pokazalo se sada, pogotovo u vrijeme pandemije, koliko je moj Instagram profil koristan. Pokrenula sam akciju za djecu u BiH, želimo ih obradovati paketićima za novogodišnje praznike. Dva-tri dana nakon moje objave toliko se ljudi javilo i uplaćivali su novac iz cijelog svijeta. Skupili smo 16.000 KM i lijepo je da vidim da moj Instagram ne služi samo, kao što neki mediji vole predstaviti, da pokažem svoje skupe krpice, već da se time ljudima može pomoći – kaže nam Leyla.

Ističe da ljudi, posebno na Balkanu, ne razumiju da je Instagram posao.


Leyla Hajrović. Arhiva

- Postoje influenserice koje sarađuju sa svjetskim brendovima poput „Diora“, „Louis Vuittona“... Ja spadam u tu kategoriju, radim s takvim brendovima i, u skladu s tim, objavljujem fotografije.

Ne hvalim se, to je moj posao i tako zarađujem pare – ističe Leyla.

Ozbiljne pare

Ona dobro zarađuje i, kako i sama kaže, definitivno se ne uklapa u šablon žene fudbalera. Suprugov novac njoj nije potreban.

- Ko Izeta i mene privatno poznaje, vrlo dobro zna kakva je situacija bila i kad smo se upoznali, meni su roditelji sve omogućili - od privatne škole pa nadalje. Smiješno mi je kad čitam da je mene neko pokupio s ulice iz Bosne, kada je situacija malo drugačija. Oboje smo rođeni u Cirihu, kad smo se upoznali, ja sam zarađivala više nego Izet. I danas imam svoj biznis, zarađujem svoj novac. Meni je to još ljepše, jer smo zajedno sve stvorili – kaže Leyla.

Mada o konkretnim ciframa nerado govori, ipak dodaje:

- Tu se vrte ozbiljne para. Ako bih htjela, mogla bih još više zarađivati, ali poznata sam po tome da vrlo malo reklamiram i to samo stvari koje mene zanimaju.

Uvijek zajedno

- Izet i ja smo dugo zajedno i sve smo zajedno odlučivali. To je ključ, treba se naći kompromis i imati obzira prema drugoj osobi. Mi uvijek zajedno odlučujemo – ističe Leyla.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.