SJEĆANJA

Da je živ, Oliver Dragojević slavio bi 73. rođendan: Gotovo nikad nije niti kušao rođendansku tortu

Zbog unuka on bi stoički „trpio“ proslave svog rođendana, rezanje torte i svega što ide u tim prilikama, izjavila je supruga Vesna

OLiver Dragojević. Arhiva

Piše: L. S. R.

7.12.2020

Da je živ, Oliver Dragojevićdanas bi slavio 73. rođendan. Muzički velikan umro je 29. jula 2018. u 71. godini, nakon borbe s teškom bolešću, rakom pluća.

Mada je do posljednjeg trena bio optimističan i pozitivan, opaku bolest ipak nije uspio pobijediti. Iza sebe je ostavio stotine prekrasnih pjesama.

- Svakako godi kada mi neko kaže da je proveo dio života s pjesmama koje ja pjevam. To ti je i pohvala i priznanje i nešto što je drago čuti. Ja sam normalan čovjek koji reagira na takve pohvale pa mi bude lijepo - rekao je svojevremeno Dragojević za "Dnevni avaz".

 Utjeha u unucima

Njegova supruga Vesna Dragojević, nakon Oliverovog odlaska, utjehu je našla u unucima. Za Duju, Margitu, Vinka, Luciju i Tonija, kaže Vesna, Oliver je bio veoma vezan, ali najmlađeg unuka Marka, nažalost, nije dočekao.

- Upravo zbog unuka on bi stoički „trpio“ proslave svog rođendana, rezanje torte i svega što ide u tim prilikama. Iskreno, mislim da gotovo nikad nije niti kušao rođendansku tortu, jer on nije bio od slatkog, ali se veselio ako bi se unucima torta svidjela. Jesam li mu za rođendane spravljala posebna jela koja su mu bila najdraža? On nije bio neki veliki gurman, njemu je uvijek bilo bitno da je hrana na njegovu tanjuru fina i domaća. Volio je domaće juhe i jela s tjesteninom. Nikakve kerefeke, pa sam ja doma uvijek kuhala jednostavnu, kako bi on to volio reći, „seljačku“ hranu - otkrila je Vesna svojevremeno za „Jutarnji list“.



Oliver Dragojević. Arhiva

Teška bolest

Posljednji rođendan trebao je proslaviti koncertom u Splitu, ujedno obilježiti i 50 godina karijere, međutim, teška bolest od koje je preminuo spriječila ga je u tome.

- Oliver zapravo nije bio od velikih rođendanskih fešti. Njemu su takva slavlja lagano išla na živce, ali ih je trpio zbog nas - otkrila je Vesna.

Četvrti sprovod

Prošle godine 7. decembra u Splitu je održan koncert „Vridilo je“. U publici su bili i Oliverova djeca te supruga Vesna.

- Ovo mi je bio četvrti sprovod. Mnogo mi je teško. Rekla sam, što nije radio u pošti da kasnije ja ne moram nešto govoriti - izjavila je tada Vesna.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.