VELIKI USPJEH

"For Him and Her" Amire Medunjanin među top 10 najboljih albuma ugledne godišnje liste World Music Charts Europe

Neizmjerno sam sretna što je ovaj album naišao na takav odaziv i da je prepoznat i van regije - izjavila je Amira

Amira Medunjanin. Agencije

L. K. P.

8.12.2020

 

"For Him and Her", novi studijski album naše muzičke dive Amire Medunjanin, našao se među top 10 najboljih albuma ugledne godišnje liste World Music Charts Europe. Ova vijest potvrđuje da se radi o stvaralaštvo koje prevazilazi granice naših prostora, ovo je još jedna potvrda njenog vanserijskog kvaliteta. Album je sjajno prihvaćen od publike i kritike, jedinstveni je hommage Tomi Zdravkoviću i Silvani Armenulić, a osim na CD-u, u prodaji je i kao bogato opremljeno dvostruko vinilno izdanje. Album u izdanju Croatia Recordsa objavljen je sredinom juna, a realiziran je u saradnji s partnerom projekta Stars & More.


"For Him and Her", novi studijski album naše muzičke dive Amire Medunjanin. Agencije

Dvanaest pjesama "Svirajte mi tiho, tiše", "Ja nemam prava nikoga da volim", "Čekaj me", "Šta će mi život", "Što je tužna tako ova noć", "Rane moje", "Kad se voli, što se rastaje", "Srećo moja", "Danka", "Dva smo sveta različita", "Što te večeras nema" i "Umoran sam od života" pjesme su kojima je Amira udahnula novi život.


-Neizmjerno sam sretna što je ovaj album naišao na takav odaziv i da je prepoznat i van regije. To samo govori da je muzika univerzalni jezik i ova vrsta muzike je oaza i utjeha, posebno sada u ovom ludilu u kojem živimo. Ova muzika zahtjeva slušanje - izjavila je bila Amira na predstavljanju albuma u Zagrebu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.