EKSKLUZIVNO

Goga Sekulić za "Avaz": U Sarajevu sam kod Jale i Bube

Čast mi je poznavati njih dvojicu

Goga Sekulić. Arhiv

L. Medinić

8.12.2020

Pjevačica Gordana Goga Sekulić prekjučer je stigla u Sarajevo, a za „Avaz“ ekskluzivno otkriva razlog svoje posjete. Naime, ona snima novu pjesmu u studiju kod Jale Brata i Bube Corellija. 


Posebna čar

Goga Sekulić i Buba Corelli. Instagram

- U Sarajevu sam, uživam i pijem cijeđenu narandžu. Stigla sam prekjučer, a već danas idem za Beograd. Sa mnom je stigao PJ, mladi reper iz Njemačke koji živi u Švicarskoj. Stigli smo u Sarajevo da snimimo pjesmu kod Jale i Bube – otkriva Goga. 

Saradnja Goge i sarajevskih repera je počela prije nekoliko godina.

- Imam već nekoliko pjesama koje su mi napisali Jala Brat i Buba Corelli i zaista mi je čast poznavati te momke – kaže pjevačica.

Buba Corelli je producent nove pjesme, a, kako je kazala Goga, očekuju odličnu reakciju publike.

- Posebnu čar daje taj spoj nespojivog. PJ i ja smo totalno dva različita stila, a opet u kombinaciji to zvuči savršeno. Spot ćemo raditi nakon Nove godine, kada se ova čitava situacija malo smiri. Nadam se da će to biti februar ili mart – dodaje Sekulić.

Sačuvati zdravlje

Situacija s koronavirusom je poremetila planove čitavoj estradi. I Goga je, kao i većina njenih kolegica i kolega, reducirala svoje aktivnosti.

- Zaista se trudim i dajem sve od sebe da se sačuvam. Putujem samo kada i gdje moram. Uvijek nosim masku, prvenstveno jer imam malo dijete, a i zbog svog zdravlja. Imala sam česte prehlade i bronhitis, pa zbog toga moram striktno da vodim računa o svom zdravlju. Koronavirus je definitivno najviše pogodio muzičku scenu. Ne možemo da radimo, a računi stižu i život košta – govori Sekulić. 

Prije mjesec i po objavila je pjesmu „Problem“, koju je publika odlično prihvatila.

- Jednostavno sam osjetila potrebu da radim. Ne želim sjediti skrštenih ruku i čekam da ovo prođe, a ne znamo kada će proći. Mi moramo raditi. O novim pjesmama ni ja ni moje kolege ne možemo razmišljati. Ali, najvažnije je sačuvati zdravlje, sve ostalo će ići svojim tokom – ističe Sekulić.

Mnogo sam voljela Džeja

- Džeja Ramadanovskog sam poznavala veoma dobro. Mnogo mi je teško. To je bio čovjek kojeg sam mnogo voljela i poštovala. Njegove pjesme i karijera će sigurno ostati dugo upamćene. Džej je uistinu imao poseban glas, harizmu, šarm. Prerano nas je napustio, znala sam da je imao nekih zdravstvenih problema, ali, iskreno, bila sam zatečena viješću o njegovoj smrti – rekla je Sekulić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.