HOLIVUDSKA GLUMICA

Anđelina Đoli poslala poruku svim zlostavljanim ženama

Ona je rekla kako bi svaka žena trebala o svojim problemima razgovarati s onima kojima vjeruju

Anđelina Đoli. Agencije

Fu. M.

8.12.2020

U sklopu svojih zaduženja u Ujedinjenim narodima, ali i povodom kampanje "16 Days of Activism", Anđelina Đoli (Angelina Jolie) poslala je moćnu poruku svim ženama koje strahuju da bi tokom nadolazećih praznika mogle doživjeti zlostavljanje.

Ona je rekla kako bi svaka žena trebala o svojim problemima razgovarati s onima kojima vjeruju, ali i da bi trebale pokušati pronaći one koji bi im u takvim situacijama mogli prvi pomoći, a sve kako bi zaštitile sebe i djecu od potencijalnih zlostavljanja.

- Primjera radi, mogle bi s prijateljem ili članom porodice dogovoriti kodnu riječ, a koja će izgovorena dati im do znanja da vam treba pomoći - rekla je Đoli.

Dodala je kako je to tužno reći, no ne možete pretpostaviti da će vam prijatelji i porodica uvijek povjerovati ili vam biti podrška.

Holivudska glumica imala je savjete i za ljude kojima se zlostavljane osobe obrate za pomoć:

- Probajte shvatiti sve emocionalne, finansijske i pravne pritiske s kojima se te osobe suočavaju, kao i da vrlo vjerovatno imaju proživljene traume ili pate od PTSP-a. Ako ste ikada i pomislili da je neko vama blizak u takvim problemima, probajte im uvijek biti na dohvat ruke, dajte im do znanja da ste tu za njih – kazala je Đoli.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.