VRAĆA NAM SE POZORIŠTE

Predstava „O medvjedima i ljudima“ dobila novi termin premijere u NPS-u

Iz ove kulturne institucije naglašeno je da je obavezno poštivanje svih epidemioloških mjera propisanih od strane Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva

N. Aj.

9.12.2020

Detalj iz predstave - Avaz
Detalj iz predstave - Avaz
Detalj iz predstave - Avaz
Detalj iz predstave - Avaz
Detalj iz predstave - Avaz
+5

Premijera dramske predstave „O medvjedima i ljudima“ autora i reditelja Saše Anočića, uz ograničen broj posjetilaca, bit će izvedena na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo u subotu, 12. decembra 2020. godine sa početkom u 19:30 sati.

Iz ove kulturne institucije naglašeno je da je obavezno poštivanje svih epidemioloških mjera propisanih od strane Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

- Prvo reprizno izvođenje našu publiku očekuje u subotu 18. decembra 2020. godine u 19:30 sati. Na vrijeme obezbjedite svoje ulaznice - kažu iz NPS-a.

O medvjedima i ljudima je predstava o prijateljstvu, ljubavi i odnosu prema našima najbližima. Svi likovi su kroz život stekli neko „oštećenje“. To „oštećenje“ ih u pojedinim situacijama nagoni da se ponašaju poput medvjeda. Ali to ne znači da se radi o lošim ljudima. Niti da se ti parovi, ustvari, ne vole. Oni samo postaju „medvjedi“ – pri tome se misli da postaju grubi i teški svojim bližnjima. A znamo da medvjedi negdje, duboko ispod krzna, skrivaju i svoje dobro srce… Inače, ne bi svako dijete jednog medu imalo.

U predstavi igraju Mediha Musliović, Aleksandar Seksan, Minka Muftić, Milan Pavlović, Nerman Mahmutović, Sanela Pepeljak, Aldin Omerović, Merima Lepić Redžepović, Vedran Đekić, Isa Seksan te muzičari Adnan Cico i Mirza Balić.

O rezervacijama ulaznica više informacija možete pronaći na web stranici Narodnog pozorišta Sarajevo.

Podjećamo, prvobitno je predstava "O medvjedima i ljudima" trebala premijerno biti izvedena 29. oktobra, ali, zbog pogoršane epidemiološke situacije u Kantonu Sarajevo, ona je otkazana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.