ISPOVIJEST PRIJATELJA

Ovako je Džej govorio pred smrt: Želim da me okupa hodža...

Sa Ackom Nezirovićem, legendarni pjevač Džej bio je nerazdvojni prijatelj više od trideset godina

Džej volio kafanu. Blic

G. M. / Blic

9.12.2020

Poznati pjevač Džej Ramadanovski sa svim kolegama sa estrade bio je u dobrim odnosima, a svojim dugogodišnjim prijateljstvima pokazao je da na muzičkoj sceni nema suete i ljubomore.

Sa Ackom Nezirovićem, legendarni pjevač Džej bio je nerazdvojni prijatelj više od trideset godina. Provodili su mnoge dane zajedno, često je Acko spavao kod Džeja u stanu na Dorćolu, odlazili su zajedno na nastupe, putovali na more..., piše Blic.

Acko je sada progovovorio o pjevačevom životu, o njegovom nasljedstvu, u kakvom je stanju bivša supruga Nada, kao i po kojim običajima će Džej biti ukopan u petak.

Nada je bila izgubljena od šoka

- Posljednji put kada smo se čuli to je bilo četiri dana prije njegove smrti. Bio je veseo, govorio je da je dobro i da jedva čeka da prođe cijeli haos oko korone i da može normalno da se kreće. Volio je da vreme provodi sa prijateljima u kafani ili sa unucima kada mu je zdravlje to dozvoljavalo - započinje priču Acko i prisjeća se kako je izgledala nedjelja, dan kada je posjetio stan u kojem je živio Džej, a gdje su ga čekale njegove kćerke Ana i Marija, kao i bivša supruga Nada i prijateljica Andrijana.

- Nada je bila izgubljena od šoka. Vjerujte mi, nju kada sam vidio bio sam isto u šoku. Nije ništa mogla da govori, samo je gledala u jednu tačku. Uzela je neke sedative da se smiri. Marija je jaukala i govorila "Kako ću ja bez njega", ne može da prihvati da ga nema. Andrijana je vikala "debeli, debeli", jer ga je ona našla u sobi. Dok je ona bila u prodavnici, on je probao da ustane, a Dara, žena koja sređuje stan, je bila u kuhinji. Krenuo je da se ispravi sa trosjeda i u tom položaju je izgleda zaspao – priča muzičar.

Acko kaže i da je Džejevim unucima Adrianu i Darisu saopćeno da deke više nema.

- Djeca su u Kotežu kod Adila. Adrian kada je imao tri godine Džej ga je vodio po kafićima, farbao ga, stavljao maske, davao pištolje koji su bili kao igračke i igrao se sa njim. Vodio ga u luna park, vozio se sa njim na onim automobilima, haos su njih dvojica pravili. Uživao je u tome da vrijeme provodi sa unucima – priča prijatelj pjevača.

Danas se prvi put oglasio Adil Maksutović koji je u braku sa starijom Džejevom kćerkom Anom. I u javnosti se pričalo o tome da Džej i Adil nisu bili su dobrim odnosima, a prijatelj sad otkriva pozadinu priče.

Džej je volio da dijeli sve

- Nikada nije rekao ružnu riječ za Adila. Oni nisu govorili do njegove smrti. Pričao mi je: Žao mi je Adila što je sve tako, ali nikada nisam volio da im se miješam. Nije mi drago da čujem da on nešto njoj radi, ali sam uvijek bio uz kćerku i govorio joj da treba da nađu kompromis - objašnjava Acko.

Džej je volio da dijeli sve što je zaradio, a kada je riječ o nasljedstvu, prema Ackovim riječima, jedino što je ostalo od pjevača koji je imao veoma bogatu karijeru je stan na Dorćolu u kojem je preminuo.

Osim toga, u razgovoru navodi da će Džej biti sahranjen po običajima koje nalaže islam.

- Njegovi otac i deda su sahranjeni po islamu. Najvjerovatnije će Džej biti isto tako. Govorio je "želim da me Hodža okupa i da sve bude kako nalaže islam". Našim prijateljima je to govorio. Međutim to je na porodici kako će se desiti i realizovati. Tražio je da mu svira violina i tamburica, da bude muzike. Pričao je i da obavezno popijemo rakiju za moju dušu, jer je obožavao da pije. A opet, sa druge strane, slavio je Svetu Petku jer je tu slavu preuzeo od svoje bivše supruge Nade - izjavio je dugogodišnji Džejev prijatelj.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.