SUDBINE

Slavna britanska glumica izgubila bitku s bolešću

Barbara Vindzor zvijezda popularne britanske serije "Eastenders" i serijala filmova "Carry On" umrla je u londonskom domu za starije i nemoćne

Vindzor: Preminula u 83. godini. Agencije

L. K. P.

11.12.2020

Glumica Barbara Vindzor (Windsor) preminula je u 83 godini. Zvijezda popularne britanske serije "Eastenders" i serijala filmova "Carry On" umrla je u londonskom domu za starije i nemoćne.

Vindzor je bolovala od  Alchajmerove bolesti, a prema riječima supruga Skota Mičela (Scott Mitchell) preminula je mirno.

Bolest joj je dijagnosticirana 2014. godine, a u domu za starije i nemoćne je od početka ove godine.


Susrela se i s premijerom Borisom Džonsonom kako bi ukazala na probleme s kojima se susreći oboljeli od Alchajmerove bolesti. Agencije

-Bit će upamćena po ljubavi, zabavi, prijateljstvu i radosti koje je donijela u naše živote - kazao je njen suprug Skot.


Posljednji glumački nastup Vindzor je imala 2016. godine u sapunici, a iste godine dobila je i plemićku titulu "dame" od kraljice Elizabete II, piše BBC.


Nakon što joj je dijagnosticirana demencija, glumica je postala ambasadorica Alchajmerove bolesti. Susrela se i s premijerom Borisom Džonsonom (Johnson) kako bi ukazala na probleme s kojima se susreći oboljeli od Alchajmerove bolesti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.