UKRAJINSKA LJEPOTICA

Eskobar prijatelj kuće, Kastro kum, a zovu je "super plavuša"

Olja Poljakova ima više nego zanimljivu biografiju

A. Ka. / Telegraf.rs

21.12.2020

Olja Poljakova - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

U UkrajinI se tamošnja najveća pjevačka zvijezda Olja Poljakova maltene maskirala u Jelenu Karleušu, piše „Telegraf.rs“. 

Plavokosa Ukrajinka na sebi je imala izazovnu crnu haljinu, te šeširić na glavi. Olja se tako obukla za potrebe ukrajinske verzije emisije "The Mask Singer". Istu odjevnu kombinaciju imala je i Jelena Karleuša u "Zvezdama Granda".

Poljakova ima više nego zanimljivu biografiju. Rođena je 17. januara 1979. godine, tokom svog odrastanja školovala se na Nacionalnom Univerzitetu za kulturu i umjetnost u Kijevu, a pohađala je "Petar Čajkovski" nacionalnu muzičku akademiju, gdje je stekla diplomu operske pjevačice.

Njen otac je bio muzičar, a njen očuh diplomata, koji je službovao u zemljama španskog govornog područja (bio je konzul Sovjetskog Saveza u Kubi pet godina, zatim u Meksiku, te u Urugvaju).

Oljin očuh je bio dobar prijatelj sa Raulom Kastrom i sa Pablom Eksobarom, a kum Poljakove je, vjerovali ili ne, Fidel Kastro.

Najveća muzička zvijezda Ukrajine, kako se navodi, je prijateljica sa akutelnim predsjednikom te zemlje Volodimirom Zelenskim. Olja ima nadimak "super plavuša", a 2018. godine je od strane jednog magazina izabrana za najlijepšu ženu godine u Ukrajini.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.