PRED KRAJ MANDATA

Tramp kritizira modne magazine jer ignoriraju prvu damu

Trampu i njegovim pristalicama to posebno teško pada s obzirom na činjenicu da je Melanijina prethodnica Mišel Obama čak 12 puta krasila magazinske naslovnice

Melanija uvijek u elegantnom izdanju. Agencije

G. M. / Slobdna Dalmacija

27.12.2020

Američki predsjednik Donald Tramp (Trump), do čijeg je odlaska iz Bijele kuće ostalo manje od mjesec dana, nije na Božić imao pametnijeg posla osim da kritizira nacionalne modne i druge magazine na čijim se naslovnicama njegova supruga Melanija nije niti jedan put pojavila dok je bila prva dama.

Trampu i njegovim pristalicama to posebno teško pada s obzirom na činjenicu da je Melanijina prethodnica Mišel Obama (Michelle) čak 12 puta krasila magazinske naslovnice dok je njen suprug Barak (Barack) bio u Bijeloj kući.

Nazvao ih elitističkim snobovima

Tramp je na Božić retvitao komentar desničarske publikacije „Breitbart“ koja je prozvala „elitističke snobove modnog novinstva”, a predsjednik je magazine koji su ignorirali njegovu suprugu nazvao "Fake News” i ustvrdio kako je Melanija najveća prva dama svih vremena, prenosi Slobodna Dalmacija

- Elitistički snobovi modnih medija držali su najelegantniju prvu damu u američkoj historiji daleko od naslovnica svojih magazina četiri uzastopne godine - piše u „Breitbartovom“ članku u kojem se detaljno opisuje i kombinacija u kojoj je u srijedu napustila Bijelu kuću kako bi na Trampovom imanju Mar-a-Lago ba Floridi s porodicom provela Božić.

Tramp dao komplimente Melaniji. Agencije

Nosila je visoke, iznad koljena, crne čizme s potpisom Christiana Louboutina, čija je cijena 2.195 dolara, i kaput dizajnera Azzedinea Alaiae koji košta 6.610 dolara.

Za razliku od Melanije koja tokom suprugovog mandata nije dospjela na naslovnicu "modne Biblije”, Mišel Obama se na naslovnici američkog „Voguea“ našla tri puta. Treći put je to bilo u novembru 2016. godine, kratko nakon Trampove pobjede na predsjedničkim izborima, kad se Melanija već pripremala za Bijelu kuću, a prije toga 2009. i 2012. godine.

Kratak period do napuštanja Bijele kuće

Trampovi fanovi podržali su njegovo negodovanje naglašavajući kako nekadašnja manekenka Melanija uvijek izgleda izuzetno elegantno i zadivljujuće, te kako je krasna osoba, inteligentna i dobrog srca.

Prije nego što je postala prva dama, Melanija je u vjenčanici bila na naslovnici „Voguea“ u februaru 2005. nakon udaje za Trampa. U februaru 2017. bila je na naslovnici meksičkog izdanja „Vanity Faira“, ali bile su reciklirane fotografije i tekst objavljeni u časopisu GQ u aprilu 2016. godine.

No, možda u ovom kratkom periodu do iseljenja iz Bijele kuće Melanija ipak osvane na naslovnici nekog magazina.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.