GOLFER VARAO ŽENU

Ljubavnica Tajgera Vudsa progovorila: Bio je moj tigar

Do 2009. godine Vuds je bio najpoznatiji kao najbolji golfer svijeta, a onda je otkriven paralelni život koji je vodio

Tajger Vuds. Agencije

F. Mustafić / Index.hr

5.1.2021

Životna priča golfera Tajgera Vudsa (Tiger Woods, 45) tema je dokumentarca HBO-a pod nazivom "Tiger".

Do 2009. godine Vuds je bio najpoznatiji kao najbolji golfer svijeta, a onda je otkriven paralelni život koji je vodio. Iako se u javnosti prikazivao kao brižni otac dvojice sinova u sretnom braku s lijepom Elin Nordegren, te 2009. godine otkriveno je da ju je varao s nekoliko desetaka žena. Za sve je okrivio svoju ovisnost o seksu, a karijera mu se nakon tih otkrića strmoglavila.

U dokumentarcu se pojavljuje i Rejčel Uhtel (Rachel Uchitel), jedna od žena s kojima je Vuds varao suprugu. To je prvi put od skandala da je odlučila javno istupiti.

- Bio je u mom krevetu... I bio je moj tigar - može se vidjeti kako govori u traileru za doku-seriju.

Tokom jednog intervjua prošle godine danas 45-godišnja Rejčel izjavila je da je pristala na snimanje dokumentarca jer se osjeća kao da je zapela.

- Nakon svih stvari koje su objavljene o skandalu, osjećam se kao da se moram maknuti iz tih okova nemanja svog glasa. Želim ispričati kako je bilo meni jer mislim da ljudi taj dio ne shvaćaju - ispričala je.

Tajger Vuds. Agencije

Tajgerova životna drama počela je u novembru 2009. godine kad je "The National Enquirer" objavio da je Tajger imao aferu s Rejčel tokom Australian Mastersa. Rejčel je sve demantirala, no tad su u javnost izašle brojne žene koje su tvrdile da su spavale s golferom.

Elin je izgubila živce i jedne mu večeri razbila automobil palicom, a nakon toga Tajger je javno priznao da je ovisan o seksu, da ju je redovito varao i da ide na liječenje.

- Želim se ispričati svima i reći da žalim zbog svog neodgovornog i sebičnog ponašanja. Bio sam nevjeran. Varao sam ženu. To što sam radio je neprihvatljivo, ja sam jedini krivac za sve - izjavio je tada.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.