ESTRADA

Aca Lukas ponizio Kiju Kockar i njenu knjigu: Ivo Andrić se okreće u grobu

Intelektualnija manifestacija od Sajma knjiga je beogradski vašar, smatra pjevač

Aca Lukas ponizio Kiju Kockar i njenu knjigu. Ilustracija

L. M. / Informer

11.1.2021

Pjevač Aca Lukas nedavno je otkrio kako bi volio da Vanja Bulić, srbijanski novinar i pisac, napiše knjigu o njegovom životu.

- Ja pišem dobro, ali nemam vremena. Vanja Bulić je jedini čovjek kome bih to mogao da prepustim, jer ne znam da li bi bilo dobro da se moje izražavanje prenese direktno. Svako ima pravo da piše, ali ne razumijem kada to rade poslje jednog i po hita ili dva albuma. Neki su pisali i poslje onih Zadruga - istakao je pjevač za Svet, da bi na konstataciju novinara da je 2018. godine na Sajmu knjiga bila najprodavanija autobiografija Kije Kockar, odgovorio:

- Tužnog li Sajma ako je tako. Ti se šališ sa mnom? Na Sajmu knjiga? Šta je sa svjetskim piscima, klasicima? Dobro je što ne idem na Sajam knjiga, sve knjige koje je trebalo da pročitam, ja sam već pročitao i dobro je što ne čitam ove nove. O, Bože me sačuvaj, šta li piše u toj njenoj knjizi? Je l' to o njenom životu? - zaprepašćeno je govorio Lukas.


- Znači to se brzo pročita. Koliko ima, dvije-tri strane? Koliko strana može da ima knjiga osobe koja se pojavila prije godinu-dvije dana? E, Dobrice Ćosiću, e, Ivo Andriću! Prevrću se u grobu - nije prestajao da se čudi Aca, da bi naposlijetku dodao:

- Ako je tako, intelektualnija manifestacija od Sajma knjiga je beogradski vašar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.