JAVNA OSUDA

Jelena Karleuša se oglasila povodom silovanja mlade glumice: Koga, bre, vi folirate?

Sestre, glavu gore, stisnite i zube i pesnice - napisala je pjevačica

Jelena Karleuša se oglasila povodom silovanja mlade glumice. Ilustracija

Piše: L. Medinić

19.1.2021

Pop diva Jelena Karleuša na svom Instagram profilu detaljno je iznijela svoj stav povodom priče o silovanju mlade glumice Milene Radulović od strane njenog učitelja Miroslava Mike Aleksića.

Pjevačica je pružila podršku glumici koja je javno progovorila o užasavajućem iskustvu koje je preživjela, ali i svima onima koje nemaju hrabrosti da javno priznaju šta su doživjele ili još uvijek doživljavaju.

Njenu poruku prenosimo u cjelosti:

- U momentu kada su svi šokirani silovanjem mladih glumica, postavljam pitanje koga bre vi folirate?!?! Javna je tajna da se mlade glumice zlostavljaju i ucjenjuju ulogama - decenijama! Pitajte bilo koju glumicu koliko puta je doživjela od zadriglih krmaka i matoraca koji odlučuju ko će dobiti koju ulogu da traže nešto zauzvrat?! Isto važi za mlade pjevačice, ali i žene u svim drugim profesijama redom!

Svaka žena je doživjela bar neprijatnost od muškarca! Ja milion puta!!! Milion puta... Žene su na ovoj planeti građani drugog reda, gdje se poštuju isključivo muška pravila! Kad ste čuli da je neka direktorka ili rediteljka silovala mladog muškarca?! U našoj zemlji je javna tajna da se žene zlostavljaju i da moraju da šute!!! Šute jer se plaše, jer nemaju love, jer nemaju leđa, jer nemaju podršku da dignu glas, jer ih je sramota, jer su naučene da trpe i šute, jer žele da uspiju a preko kreveta je nažalost nekima jedini put!

Ali to je put pakla koje žene moraju da zaustave! A javnost? Mediji? Licemjeri! Sve se zna. Moja podrška mladim ženama iz ove trenutno aktuelne priče, ali i svim onim koje daleko od javnosti ovog momenta prolaze kroz sličan pakao! Sestre, glavu gore, stisnite i zube i pesnice - napisala je Jelena Karleuša.


Jelena Karleuša se oglasila povodom silovanja mlade glumice. Instagram Printscreen

Također, ona se dotakla i svih srbijanskih medija koji su njenu privatnost mjesecima ugrožavali, a kako kaže, danas osuđuju silovatelja.

- A najodvratnije mi je kada se "Kurir", "Informer", "Srpski Telegraf", "Alo" itd. usude da tobož osuđuju silovatelja!!?! Oni koji su mjesecima držali sliku moje p***e (s oproštenjem) na naslovnim stranama???!!! To nije bilo zlostavljanje jedne žene, to nije bilo silovanje i degradacija, poniženje???! I cio Balkan je to gledao i svi šutili? Gdje su bili ovi što sad tobož s**u da javno osude???? Urednik "Informera" koji je ispred mene sudiji nudio svoj telefon u kom čuva slike moji golih dijelova tijela?! Nakaza to čuva u telefonu i javno pokazuje?!? On da dijeli moralne lekcije???!!!!

Ovo je duboko posrnula država u kojoj žene ispaštaju i trpe!!!!! I sve mogu negdje da shvatim, ali tabloide i urednike i političare vlasti koji licemjerno brane žrtve a najgori su dželati - to neka serviraju svojim nesretnim majkama - ogorčeno je pisala Jelena Karleuša.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.