NAŠI U SVIJETU

Maneken i glumac Mirza Mak Medović: Bosanac snimio reklamu za američku televiziju

Videospot će se pojaviti u martu. Poslije života u Mičigenu seli u centar filmskih dešavanja Los Anđeles i pravi prve profesionalne korake

Medović: Ne želim da zaboravim odakle sam. Instagram

Piše: A. Hodžić

21.1.2021

Poznati bosanskohercegovački maneken i glumac Mirza Mak Medović dobio je ulogu u novoj reklami američke LG televizije.



Super osjećaj

-Za ovu reklamu bio je kasting i tražili su snimke driblinga lopte i iskustva. Igrao sam fudbal u srednjoj školi i na fakultetu, pa mi je to bilo vrlo lagano zbog iskustva. Snimali smo spot na LAFC stadionu, to je  bio super osjećaj, zaista neopisiv. Reklama, inače, izlazi u martu - rekao nam je Medović.



Spot snimljen na LAFC stadionu. Privatna arhiva

Ovaj harizmatični glumac rođen je u Zvorniku, a zbog rata u našoj zemlji preselio se s porodicom u Njemačku, gdje se školovao. Potom je otišao u Ameriku, gdje počinje njegova glumačka priča. Poslije života u Mičigenu, seli u centar filmskih dešavanja Los Anđeles i pravi prve profesionalne korake.



Ratna priča


Nedavno je svoje fanove obradovao videosnimkom recitacije o našoj zemlji.

-Došao sam do toga jer sam rođen tokom rata u BiH i znam da je mnogima bilo teško i nikad to neće zaboraviti. Ne želim da zaboravim odakle sam. Priča je fikcija, o jednom dječaku koji hoda ulicom Sarajeva i pogođen je metkom, pao je u komu tri godine i, kada se probudi, misli da je sve bio san, ali on je bio u komi cijeli rat. Kad čitam komentare, ljudi mi pišu da su dirnuti. Bosanski MMA fighter Erko Jun i kikboks prvak Enver Šljivar su mi posebno čestitali i podijelili moj video i zahvalili na riječima koje sam napisao - istakao je glumac.



Podrška Ede Maajke

-Edi Maajki sam se obratio da pitam je li tekst uopće vrijedan snimanja u studiju za recitaciju. On je rekao da je tekst odličan i dao mi savjet da ne bude kao rep pjesma, nego nešto jače i tako sam i uradio, bio je zadovoljan finalnim snimkom. Daljnje planove sam trenutno stopirao zbog virusa. U međuvremenu, pišem knjigu da bih bio zauzet tokom pandemije. Planiram naljeto 2021. doći u BiH, naravno, ako bude virus pod kontrolom - zaključio je Medović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.