EMOTIVNE PORUKE

Svijet se oprašta od Mire Furlan: Jednom je pobjegla od jugoslovenskog ludila, sad je otišla zauvijek

Tvorac serije "Babylon 5" oprostio od nje na društvenim mrežama, a rekao da je već neko vrijeme imala probleme sa zdravljem

MIra Furlan. Twitter

Piše: F. Mustafić

22.1.2021

Za glumicom Mirom Furlan, koja je preminula danas u 66. godini, oprašta se cijeli svijet, ne samo sa prostora bivše Jugoslavije.

Strani mediji prenose da je glumica Mira Furlan umrla od groznice Zapadnog Nila.

Tvorac serije "Babylon 5" u kojoj je igrala nekoliko sezona i koji se oprostio od nje na društvenim mrežama, rekao da je već neko vrijeme imala probleme sa zdravljem.

- Jednom je pobjegla iz jugoslovenskog ludila, sada je pobjegla zauvijek. Ali, legenda živi - samo je jedan od statusa na Twitteru.

- Noć je velike tuge, jer je naša prijateljica pošla putem gdje je ne možemo dobiti. Ali kao i kod svih stvari, vremenom ćemo je sustići i vjerujem da će nam ona imati mnogo priča i mnogo novih uloga o koji će nam pričati - također je jedan od statusa.

- Bila je dio velikog uspjeha najveće naučno-fantastične emisije u historiji. Bila je nevjerovatna glumica - navode korisnici Twitetra.

Vijest o smrti Mire Furlan također su prenijeli i brojni svjetski mediji i agencije, koji prije svega ističu njezin angažman u popularnim serijama "Babylon" i "The Lost".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.