BORBA PJEVAČICE

Severinu sad tuži i učiteljica: Traži od nje novčanu odštetu

Prvo ročište bilo je zakazano za novembar prošle godine, no odgođeno je

E. I.

Severina se bori za starateljstvo

Foto: Pixsell


Severina Kojić (48) u četvrtak ima zakazano novo ročište na zagrebačkom Općinskom građanskom sudu, piše 24 sata.hr. Ovaj put tuži je učiteljica. Tužba je podignuta prošle godine u aprilu zbog incidenta u školi u oktobru 2019. godine.

Učiteljica od pjevačice traži 70.000 kuna (oko 19.500 KM) odštete. U četvrtak je u Palači pravde pripremno ročište na kojem se Seve i učiteljica ne moraju pojaviti. Prvo ročište bilo je zakazano za novembar prošle godine, no odgođeno je. Tužba je pak pokrenuta u aprilu prošle godine. Seve se nije pojavila na posljednja dva ročišta koja je u sporu protiv nje, također u Palači pravde, pokrenula sutkinja Lucija Lasić.

Sutkinja je pjevačicu tužila u februaru prošle godine zbog povrede prava privatnosti i zatražila naknadu štete od 20.000 kuna (oko 5.500 KM). Severina je, naime, nakon incidenta u školi u oktobru 2019. godine na pres konferenciji povodom početka svoje regionalne turneje “Magic Tour” izjavila:

- Ne znam zašto se čudim što se ovo događa i svom sustavnom psihičkom silovanju od strane oca i institucija kad u ovoj zemlji niti žene niti djevojčice nemaju sudsku zaštitu i podršku za fizičko silovanje. Slično silovanje sam i sama prošla na Županijskom sudu u Splitu, i to u sudskom postupku pokušaja oduzimanja djeteta kod sutkinje Lucije Lasić.

Lasić je bila u sudskom vijeću na Županijskom sudu u Splitu koje odlučuje o Severininoj žalbi na presudu kojom je odlučeno da dječak stanuje s ocem, srbijanskim biznismenom Milanom Popovićem (55), dok ga majka viđa, te je Severini oduzeto pravo odlučivanja u pitanjima zdravstvene skrbi i obrazovanja dječaka. Ta je presuda podigla mnogo prašine u javnosti, a Severina i njeni advokatski tim puno truda polažu u žalbu. Na sjednici vijeća splitskog Županijskog suda u februaru prošle godine sutkinja Lasić prvi put je zatražila izuzeće iz predmeta. Njezin prvi zahtjev za izuzećem je odbijen, no Lasić je ponovno zatražila izuzeće uz obrazloženje da je pokrenula parnični postupak radi naknade štete protiv jedne od stranaka u postupku, odnosno protiv Severine Kojić.

Pjevačica se, osim sa sutkinjom i učiteljicom, i dalje spori s bivšim partnerom Milanom Popovićem oko sina na Županijskom sudu u Splitu. Kako je kazao advokat pjevačice, Mate Matić, još se čekaju nalazi vještaka. Severinu, pak, čini se, ne zamaraju previše brojne sudske tužbe koje su protiv nje pokrenuli. Posljednjih dana na svojoj društvenoj mreži objavljuje izazovne fotografije u kupaćim kostimima i prisjeća se ljeta.

Posljednjih dana Seve je, kako doznajemo, u Zagrebu kod kuće, a obilazi je menadžer Tomislav Petrović. Prethodno je s njom bila njezina majka Ana. Sa suprugom Igorom Kojićem (33), s kojim je i dalje u braku, još se nije vidjela, od aprila prošle godine, kako tvrde susjedi pjevačice na Kozjaku.     

NA VRH

Podijeli članak na