REAKCIJA

Džim Keri prozvao Melaniju Tramp: Zbogom, najgora prvo damo. Hvala ni na čemu

Glumac ismijao na društvenim mrežama Melaniju Tramp. Twitter

E.I.

27.1.2021

Glumac Džim Keri (Jim Carrey, 59) izazvao je brojne rekcije javnosti nakon što je na Twitteru prozvao bivšu prvu damu SAD-a, Melaniju Tramp (Melania Trump, 50).

Džim je na Twitteru objavio Melanijinu karikaturu i za nju napisao nimalo prijatne riječi, a okarakterisao ju je najgorom prvom damom.

- Zbogom, najgora prva damo. Nadam se da poravnanje može finansirati tvoj plitak život. Hvala ni na čemu - napisao je on uz objavu.

Fotografija je izazvala podjeljene reakcije, neki su ga napali jer smatraju da je objava neukusna, dok su ga pojedini branili.

"Ovo je tako seksistički i nisko", "Sviđao si mi se i mislio sam da inspirišeš ljude", "On je glumac, komičar koji prikazuje muškarce i žene i nasmijava ljude, što znači da niko nije imun na ismijevanje", pisali su u komentarima.

Džim je prije nekoliko mjeseci na otvorenju sezone popularne američke humoristične emisije "Saturday night live" imitirao Džoa Bajdena (Joe Biden, 78) koji je tada bio predsjednički kandidat, a Alek Boldvin imitirao je Donalda Trampa (Trump).

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.