SJEĆANJE

Boris Milivojević: Rialda mi je bila kao majka, nisam je više sreo

Mlada je otišla, imala je samo pedeset i neku godinu, kaže glumac

Boris Milivojević: Rialda mi je bila kao majka. Ilustracija

L. M. / Nova.rs

27.1.2021

- Marija i Boba su mi bili majka i otac, a njihova pažnja mi je jako prijala. Batu Živojinovića sam tada upoznao na snimanju, igrao je doktora Nedeljkovića. On je bio jako zabavan, možda čak i najzabavniji - rekao je Boris Milivojević, koji je u petom dijelu filmskog serijala "Lude godine - Žikina dinastija" igrao dječaka Mišu.

Smrt glumice Rialde Kadrić, koja se proslavila ulogom Marije u filmskom serijalu “Lude godine – Žikina dinastija” potresla je glumačku scenu. Rialdin odlazak teško je pao i njenom mlađem kolegi Borisu Milovojeviću, koji je davne 1983. godine igrao njenog sina Mišu u petom dijelu pomenutog serijala, pod nazivom “Idi mi, dođi mi”. Milivojeviću je to bila jedna od prvih većih uloga, kada je imao samo 12 godina, a svoju majku Mariju iz filma pamti, kako kaže, kao dobru ženu, piše Nova.rs.


Rialda Kadrić - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

- Rialda, u stvari, nije bila mnogo starija od mene. Mlada je otišla, imala je samo pedeset i neku godinu. Baš mi je bilo žao kada sam čuo tu tužnu vijest. Nisam je nigdje sretao poslje tog našeg snimanja, niti se ona bavila glumom da bih je sreo negdje u poslu. Nisam je viđao ni na televiziji, ni u pozorištu. Zaista mi je ostala u lijepom sjećanju, baš smo jako lijepo sarađivali. Nekako je bila vrlo svijetla, dobra i pozitivna osoba. Iako je nisam toliko dobro poznavao, to što sam mislio o njoj je sve najbolje. Bila mi je majka u serijalu - rekao je Boris.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.