DIVA

Latino zvijezda napravila veliku grešku, ovakvim reakcijama se nije nadala

Mnoge su svjetske zvijezde tokom prvog lockdowna 2020. odlučile eksperimentirati s ružičastim tonovima na kosi

Trendu nije odoljela ni Šakira. ARHIV

A. F.

6.2.2021

Mnoge su svjetske zvijezde tokom prvog lockdowna 2020. odlučile eksperimentirati s ružičastim tonovima na kosi.

Pjevačice Dua Lipa, Tejlor Svift (Taylor Swift) i Kardi Bi  (Cardi B), modeli Nikol Poturalski (Nicole Poturalski) i Kaja Gerber (Kaia Gerber), glumica El Faning (Elle Fanning) te rijaliti zvijezda Kajli Džener (Kylie Jenner) samo su neka od poznatih imena koja su cijelu dužinu ili, pak, samo vrhove kose u tom periodu odlučile obojiti u pastelnu nijansu roze. Pretraživanja na internetu za ružičastom kosom porasla su u prošloj godini za nevjerovatnih 900 posto. Razlog se, vjerovatno, krije u tome što je ružičasta boja simbol vedrine, koja je u tegobne dane lockdowna naprosto svima bila neophodna.

Kako je prva pandemijska godina počela odmicati, stručnjaci za ljepotu primijetili su da se žene više okreću življim tonovima (u želji da isprobaju nešto potpuno novo) i najavili kako će u 2021. kosu bojiti u jače ružičaste tonove. Ovom trendu nije odoljela ni kolumbijska pop pjevačica i kantautorica Šakira (Shakira)  koja je kod kuće pokušala obojiti svoju bujnu kosu u žarkoružičastu, ali čini se da rezultat njenog "uradi sam" poduhvata nije u potpunosti uspio. 

U kratkom videu na svom Instagramu profilu objasnila je kako je poželjela jaču nijansu roze, ali kosa joj je, na koncu, ispala crvene boje. Iako je pogriješila, pratioci su je obasipali komplimentima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.