DRAMA U ZAGREBU

Voditeljica Nikolina Pišek sa kćerkom pronađena onesviještena u stanu

Sve se desilo u noći između subote na nedjelju

A. Zukić

Otrovale se ugljen-monoksidom.

Foto: Instagram


Voditeljica Nikolina Pišek i njena kćerka Una preživjele su pravi pakao u noći između subote i nedjelje, prenose srbijanski mediji. 

Naime, u kući u Zagrebu, gdje stanuje Nikolina sa suprugom, historičarom umjetnosti Vidojem Ristovićem, pukla je cijev od gasa koji obezbjeđuje grijanje čitave zgrade, te su se Nikolina i Una otrovale ugljen-monoksidom.

- Sve se desilo u noći između subote na nedjelju. Nikolina se oko osam sati čula sa Vidojem koji je zbog posla morao da dođe u Beograd, tada mu je rekla da je sa kćerkom došla iz grada i da će zajedno da gledaju film i odmaraju. Potom je Nikolina pozvala supruga oko jedan sat uvečer i rekla kako njihova ćerka Una povraća i ima jaku glavobolju. Tada mu je rekla da se ni ona ne osjeća najbolje. Vidoje je savjetovao da odmah krenu kod doktora, što je Nikolina poslušala - otkriva izvor blizak voditeljici i dodaje:

  • Niko nije otvarao vrata

    Niko nije otvarao vrata

    Foto: Instagram


- Kada ju je suprug pozvao nekoliko minuta kasnije, Nikolina se nije javljala. Vidoje je odmah pozvao nekoliko prijatelja kako bi otišli do njihove kuće i provjerili šta se dešava sa Unom i Nikolinom. Međutim, prijatelji kada su stigli ispred kuće, čuli su samo kako psi laju, ali niko nije otvarao vrata. Nakon toga su razvalili ista i vidjeli Nikolinu koja je bila u nesvjesnom stanju na podu, dok je kćerka ležala u krevetu također nesvjesnom stanju. Odmah su pozvali policiju i hitnu pomoć, a čim su došli na lice mesta shvatili su da je cijev koja je pukla usled građevinskih radova izazvala trovanje gasom. Kolima hitne pomoći prebačene su u bolnicu. Nikolina je tek danas puštena iz bolnice, dok se kćerka i dalje nalazi na dječijoj klinici. Vatrogasci su izmjerili da je u kući u tom trenutku bila sedam puta već doza plina od one koja je dozvoljena.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na