VODITELJICA SE OPORAVLJA

Đurđević: Doživjela sam tri kliničke smrti, a ni morfij mi nije pomagao

Svi pričaju o koronavirusu i depresivni su zbog situacije. Ja sam doživjela i gore situacije u životu, rekla je Dea Đurđević

A. J.

11.2.2021

Đurđević: Bila sam sretna što sam živa. Instagram

Srbijanska TV voditeljica Dea Đurđević (35) prije dvije godine doživjela je tešku nesreću kad joj je autobus otkinuo ruku, a oporavak joj i dalje traje. U intervjuu za Blic.rs otkrila je kako sada na svijet gleda drugim očima jer čovjek u trenutku može 'nestati'.

- Imala sam 21 operaciju i tri kliničke smrti. Bila sam 24 sata dnevno na morfiju i toliko je boljelo da sam dodatno uzimala i lijekove protiv bolova. Imam sreću što mi je ova nesreće pokazala koliko pravih prijatelja imam. I sada znam prepoznati pravi trenutak. Znam da sutra može sve nestati - otkrila je Dea.

Zatim je dodala:

- Bila sam sretna što sam živa bez obzira u kakvom stanju sam se nalazila. Htjela sam da svi oko mene budu sretni zbog toga. Fokusirala sam svoju snagu na borbu i nisam imala vremena za tugu. Svi pričaju o koronavirusu i depresivni su zbog situacije. Ja sam doživjela i gore situacije u životu. Moramo naći nešto pozitivno u svemu što je negativno oko nas - kaže.

Dea sve vrijeme vježba kako bi se što prije oporavila. Arhiv

Otkako je izašla iz bolnice, Dea sve vrijeme vježba kako bi se što prije oporavila. Ljekari su, kaže, u čudu koliko je napredovala u kratkom vremenu, a i porodica je presretna. Iako je boli i povreda joj predstavlja velike svakodnevne poteškoće, zahvalna je što se dobro oporavlja.

- Koliko sam uzimala zdravo za gotovo neke naizgled sitnice u životu... Je li se ikada iko zapitao koliko je sretan što se probudio bez boli? Što može nekoga zagrliti? Što može sam obaviti osnovne životne potrebe? O tome niko ne razmišlja i smatra to normalnim. Kada sam ležala nepokretna, bilo mi je žao što se i tome nisam radovala jer tada nisam bila sigurna da ću ikada ponovo moći to napraviti. Također, puno sam vremena provodila s psihijatrom kako bih kontrolirala posttraumatski sindrom, ali i zamišljala sam često kako ću opet hodati, grliti, raditi - otkrila je Dea prije nekoliko mjeseci u intervjuu za Telegraf.rs.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.