IZ UDOBNOSTI DOMA

Legendarna glumica Svetlana Bojković za "Avaz": Prošlu godinu svi možemo jednostavno da bacimo

Sa Bojković je uvijek ugodno razgovarati i skoro je pa nemoguće dotaknuti se nekih tema koje se tiču prošlih vremena, onih boljih, kako sama kaže

Piše: N. Aj.

19.2.2021

Bojković: Ne zamaram se mnogo. Blic.rs

Svetlana Bojković, legendarna jugoslavenska glumica koju mnogi pamte kao Emiliju iz "Boljeg života", uplašila je mnoge kada je u javnost procurila informacija da je završila u bolnici zbog koronavirusa.

Na svu sreću, 73-godišnja glumica uspješno se oporavila, a, kako je rekla za "Avaz", jučer je prvi put izašla iz kuće.

- Dobro se osjećam, hvala Bogu. Prošlo je već neko vrijeme, prije oko dvije sedmice sam izašla iz bolnice, a završila sam i s kućnom izolacijom poslije. Počela sam jučer da izlazim iz kuće, ne zamaram se mnogo. Mada sve je to individualno, kod nekih oporavak traje sporije, kod nekih duže. Kod mene je sve zajedno otpilike mjesec trajalo - kazala nam je Bojković.

Vidno raspoložena ova legendarna glumica kaže kako joj je snaga vratila napokon.

- Prošlu godinu cijelu svi možemo da je bacimo jednostavno. Ništa se te godine, osim korone, nije dešavalo, nažalost. To je bio potpuno jedan život nenormalan, koji smo preživjeli, a dosta smo i trpjeli. Najgore je bilo kada su počeli ljudi da umiru i to oni vama bliski i poznati - iskrena je Bojković.

Nije se kaže uplašila, jer je poštovala mjere od prvog dana.

Sa Bojković je uvijek ugodno razgovarati i skoro je pa nemoguće dotaknuti se nekih tema koje se tiču prošlih vremena, onih boljih, kako sama kaže.

Kompletan razgovor s jednom od najpoznatijih glumica u našem regionu pročitajte u "Panorami", revijalnom izdanju "Dnevnog avaza", koje izlazi svake nedjelje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.