RAT ZA MILIONE

Vanbračni sin Šabana Šaulića: Goca je zlo, hoću svoj dio nasljedstva

Gordana je, kao Šabanova supruga, raspolagala njegovim novcem jer mu je bila menadžer

N. Aj. / Kurir.rs

21.2.2021

Vanbračni sin Šabana Šaulića i pjevačeva udovica. Arhiv

Robert Šaulić, vanbračni sin pokojnog pjevača Šabana Šaulića, ne odustaje od namjere da dobije dio imovine svog oca i već više od godinu sa advokatom pokušava da u tome uspije.

Kako piše Kurir.rs, ostavinska rasprava do sada je održavana nekoliko puta, ali nasljednici ne mogu da se usaglase o podjeli imovine. Ovo je otkrio izvor blizak porodici.

Radi se o tome da su sve nekretnine, koje vrijede milione eura, još prilikom kupovine prebačene na ime Gordane Šaulić, pjevačeve udovice, ali i njihovu zajedničku djecu Sanelu, Ildu i Mihajla. 

Šaban je u svom vlasništvu imao samo polovan automobil Fiat Stilo, a kako je navedeno u sudskim spisima, nije imao čak ni ušteđevinu.

Bio najplaćeniji muzičar

Kad su to čuli Robert i njegov advokat, riješili su da krenu u pravni rat. Na sve načine pokušavaju na sudu da dokažu da je Šaban jedini zarađivao novac u porodici i da je samo on mogao da stekne vrijednu imovinu koja se sada vodi na druga lica.

Kao dokaz naveli su i neke novinske članke iz februara 2014. u kojima je pisalo da je "Šaban kupio vilu na Dedinju vrijednosti milion eura". Oni su također naveli i to da je činjenica da je pokojni pjevač radio nekoliko decenija i da je bio najplaćeniji muzičar, te da je Gordana kao njegova supruga raspolagala njegovim novcem jer mu je bila menadžer.

Šaulić: Bodi se pravna borba za njegov novac i nekretnine. Arhiv

Kao dokaz za to navode da je ona godinama imala firmu "Luna music", preko koje je naplaćivala Šaulićeve koncerte, a to preduzeće je i dalje aktivno. Novo ročište bi trebalo da se održi na proljeće, ali nije poznato da li će sud tada doneti odluku o podjeli imovine i u čiju će korist ona biti.

Robert već godinu izbjegava da se pojavljuje u medijima, a to je učinio i prije dva dana na pomenu svom ocu. Došao je ujutru s namjerom da nikoga ne sretne i da ga fotografi ne uslikaju. Broj telefona je promijenio, pa nismo uspjeli da stupimo u kontakt s njim.

Šta piše u prepisci

Jedan od sagovornika Kurira, koji je donedavno bio u kontaktu s Robertom pokazao je prepisku s njim, iz koje jasno da je on spreman na sve kako bi došao do Šabanovih para.

- Moj advokat je siguran da ćemo dobiti nešto. Po zakonu roditelj ne može da se odrekne svog djeteta, a ja imam dokaze da je mene Šaban priznao. Goca je veliko zlo i to svi znaju. Sve je smišljeno uradila. Stanove i kuću je prevela na sebe i djecu, ali lako je dokazati da je sve to kupljeno od Šabanovih para - piše u porukama koje je Robert slao izvoru Kurira, a u koje je ovaj medij imao uvid.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.