PROMIJENILA NAČIN ŽIVOTA

Glumica progovorila o bolesti za koju nema lijeka

Pratili su je muskuloskeletna bol, konstantni umor, razdražljivost, problemi sa spavanjem

Olivia Mun. ARHIV

A. F.

28.2.2021

Holivudska glumica Olivia Mun (Olivia Munn)  za magazin People govorila je otvoreno o svojoj karijeri i životu otkad joj je dijagnosticirana autoimuna bolest fibromialgija. Zvijezda 'X-Mena' dugo je osjećala tegobe, no dijagnoza je izostajala.

Pratili su je muskuloskeletna bol, konstantni umor, razdražljivost, problemi sa spavanjem... Za bolest nema konkretnog lijeka, ali smanjenje stresa i radikalna promjena pojedinih životnih navika mogu ublažiti simptome. 

- Morala sam prilično značajno promijeniti svoju rutinu. Iz prehrane sam izbacila gluten, mliječne proizvode i šećer. Nisam imala izbora, osjećala sam se tako loše. Morala sam poslušati liječnike, koji su mi rekli kako će biti sve gore ako nešto ne napravim sama - kazala je. 

Mun je ispričala kako je tek nakon što je stopostotno prihvatila svoj novi način života osjetila poboljšanje i da više nije zabrinuta za svoju karijeru. Prije nekoliko godina priznala je i kako pati od depresije te da su je prije nego što je započela s terapijama na setu često hvatali napadaji panike. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.